Sábado. 18.05.2024

FSF: As Centolas do Semárofo rematan unha gran liga con vitoria

Non se deixa levar o Fisober, a pesar de ter practicamente sentenciado o seu descenso, e mesmo estivo a piques de lograr a primeira vitoria coma local esta tempada ante o Guadalajara. Pero a sorte e a falla de puntería ante o gol na primeira metade e un gol nos últimos minutos de partido impedíronllo.

Así, o ano que vén teremos derbi na 1ª Autonómica, unha liga que precisamente pechaba, e con vitoria, o Hotel O Semáforo Villa de Cee esta pasada semana. As Centolas alcanzaron un meritorio 8º posto, despois de superar un difícil comezo de liga, con 6 derrotas seguidas, e tardando ata a 9ª xornada para estrear o taboleiro de votiras. A partir de aí conseguiron competir e salvar a categoría.

Aínda lles queda o tramo final da 3ª Galega aos seus compañeiros, que sumaron unha nova vitoria a fin de ir escapando dos postos de descenso.

2ª División Nacional, xornada 26

• FISOBER F.S.F. – C.D. ESCUELA CIUDAD DE GUADALAJARA (1-1).
  • FISOBER : Lía, Ana, Paula Fandiño, María Dumbría, Nuriña ; tamén xogaron : Andrea M. , Mai, Ainho, Carre, Taibo, Carla.
  • Goles: 1-0 min. 1 Paula Fandiño, (descanso), 1-1 min. 37 Elisa.
Lia Porteira do Fisober Lía, Porteira do Fisober Non puideron comezar mellor as cousas para as locais xa que aos oito segundos de partido un potente lanzamento lonxano de Paula Fandiño poñía o primeiro gol no electrónico. O gol deulles tranquilidade as costeiras que dominaron con solvencia e claridade a primeira metade. Acumulando ocasións unha tras outra pero sen lograr materializalas. A falla de puntería leva penalizando as costeiras toda a tempada. Carla, Paula Fandiño, Ana ou Taibo entre outras gozaron das mellores ocasións. Pero do que puido ser un resultado cómodo o tempo de lecer, foi finalmente un pírrico un a cero co que se foron a vestiarios. Na segunda metade as alcarreñas apretaron o acelerador na busca da igualada. E o guión do partido cambiou e as de Adri Martiño aproveitaron que chegaran vivas ao descanso e melloraron nesta segunda metade. O dominio pasou a ser visitante despois do paso por vestiarios. Aínda así as costeiras aguantaban o marcador. Co cal as visitantes decidiron arriscar co xogo de cinco nos últimos minutos. E a pouco máis de dous minutos lograron a igualada cun gol de Elisa. Un resultado co que se chegou o fin do partido. A vindeira semana toca visitar o domingo ao Colmenarejo da ex do Fisober, Eva Lema, segundo clasificado.

1ª Autonómica, xornada 26

• Resultado: ACADEMIA RED BLUE 5 CORUÑA - HOTEL SEMAFORO FSF VILLA DE CEE (1-4)

Ultima xornada da liga a que foron a disputar as Centoliñas, á Coruña nun partido de trámite, pois xa tiñan a salvación asegurada. Saíron motivadas as ceesas ca intención de cerrar a tempada cunha vitoria, e dende o primeiro minuto foron a polo partido, dominaban totalmente o encontro en enseguida empezaron a chegar as ocasión de gol, pero a boa labor da porteira rival, a falta de puntería en outras ocasións e os paus, as ceesas non eran capaces de marcar, e de tanto perdoar acabárono pagando e nos últimos minutos da primeira parte o rival conseguía poñer o 1-0 nunha das súas escasas ocasións.

Na segunda parte cambiaron as tornas, foron de novo a polo partido e xa nos primeiros minutos conseguía Goreti marcar nun tiro cruzado raso o primeiro gol, e de novo os poucos minutos outra vez Goreti poñía por diante as osteiras 1-2. Ariscaron as herculinas saíndo de 5, e nun roubo Alba pon dende o centro do campo o 1-3, partido xa sentenciado a favor das Centolas, que xa cara o final marca de novo Goreti o definitivo 1-4.

3ª Divisón Nacional, grupo 1, xornada 27

• Resultado: FSF VILLA DE CEE CLINICA A XUNQUIERA - Talleres ABC I.E. S Coruxo FS (4-2).
  • FSF Villa de Cee Clínica A Xunqueira: Pose, Marroco, Santi, Juanjo e Hidalgo (cinco inicial). Tamén xogaron: Ángel, Dudo, Miguelón e Aitor.
  • Goles: 1-0 m.3: Miguelón; 1-1 m.14: Martín; 1-2 m.18: Samuel; 2-2 m.19: Dudo; 3-2 m.21: Miguelón; 4-2 m.25: Ángel.
Villa de Cee-Foto-David Castro Villa de Cee-Foto-David Castro

Gran partido o que fixo o Villa de Cee a mañá do domingo ante o Coruxo. Comezaron enchufadisimos os ceeses creando ocasions e Miguelón abría o marcador. Houbo un penalti clamoroso que non pitaron os arbitros, e na contra empataron os visitantes. Minuto de desconcerto dos costeiros que aproveitou o Coruxo para poñerse 1-2. Xa nos minutos finais da primeira parte Dudo consegue marcar o gol para ir o descanso e facer xusticia os Ceenses que non merecian ir perdendo.

A segunda parte foi totalmente do noso dominio e primeiro e despois Angel poñerían o marcador nun 4:2, que marcaba terra de por medio, e mesmo fallaron moitos goles, pero o resultado xa seria o definitivo.

Copa Primeira Galicia, xornada 2

• Resultado: AD Atletes - Concello de Ponteceso FSF (2-7).
  • AD ATLETES: Mariña, Bárbara, Antía, Ainoa e Laura - tamén xogaron - Cristina, Martina, Marta, Ana e Sara.
  • AD VILA DE PONDAL - CONCELLO DE PONTECESO FSF: Aroa, Ana, Alba, María e Nuria - tamén xogaron - Vero, Saray e Uxía.
  • Goles: Ainoa (2) / Nuria, María, Verónica, Saray (2), Uxía e Alba.

Comezaba a Copa Primeira para os equipos costeiros cun derbi no que o Concello de Ponteceso venceu e dominou ao Atletes. Prontor chegaban as ocasións e os goles para as locais, poñendose moi pronto con 3-0. Aí reaccionaron as esteiranas que recurtaban antes do descanso.

O segundo período sería do mesmo xeito que o anterior, con dominio das xogadoras dirixidas por Curro durante case os 20min.

2ª División Nacional, xornada 27

• Resultado: Viaxes Amarelle FSF - CDE Moura FS (0-5)
  • Viaxes Amarelle FSF: Sandra, Martita, Dolo, Patri, María Gómez (cinco inicial), Inés, María Romeu, Marta Hermo, Carmen.
  • Goles: 0-1 María Gómez (min. 2); 0-2 Dolo (min. 18); 0-3 Martita (min. 30); 0-4 María Gómez (min. 38); 0-5 María Romeu (min. 39).

Nova vitoria contundente das de Patri e Inés para manterse unha semana máis na parte alta do Grupo IV da Segunda División Autonómica Feminina.