luns. 15.09.2025
El tiempo

Os meses con R abren a Temporada de Mar, o mellor momento para degustar o noso peixe

Brais Pichel showcooking Temporada de Mar
Brais Pichel abriu a Temporada de Mar
Os meses con R abren a Temporada de Mar, o mellor momento para degustar o noso peixe

Riquísima cita a realizada este pasado domingo 14 de setembro no Mercado Cultural de Fisterra. Daba comezo a campaña Temporada de Mar, promovida pola APTCM a través das axudas do GALP e a Consellería do Mar no marco do FEMPA 2021-27. Unha campaña trata de potenciar o noso produto de mar de temporada, poñendo os meses con R como os mellores momentos para degustar a nosa gastronomía.

O chef do restaurante fisterrán Terra (un dos 3 da Costa da morte con Estrella Michelin) fixo unha apoloxía do produto fresco que temos na nosa comarca. “Isto non o hai en ningún lado” dixo varias veces en alusión, por exemplo, a eses calamares que chegan directos do barco ao restaurante. Propón produto fresco, case en crú, pero que este ben aliñado, segundo ademais as receitas de toda a vida (el medrou no restaurante da súa nai, A Lareira) para poder facermos estas cousas tamén na casa e que vaian pasando de xeración en xeración.
Nese sentido, ofreceu varios trucos, como non limpar o peixe con auga doce.

Showcooking de Brais Pichel-abadexo con viagreta e sardiña
O abadexo e a sardiña

 

Fixo unha sardiña marinada con Figo en pan centeno, un longueirón cunha vinagreta e allo blanco; uns calamares e un un salpicón de abadexo en crú que deixou aos afortunados comensais con gañas de máis.

Calamar de Brais Pichel
Os calamares de Pichel
Showcooking Temporada de Mar en Fisterra
Asistentes ao Showcooking 

Máis novas

Comentarios