Venres. 19.04.2024
El tiempo

Os cogomelos retrasan a súa saída

Os cogomelos retrasan a súa saída
Socorro Insua recollendo cogomelos por Fisterra

Xa tiñamos gañas de calzar as botas de auga e arrincar ao monte a coller cogumelos. E esta pasada fin de semana fumos por Fisterra arriba, da man da activa Asociación Anchoa que realizou unha xornada micolóxica.

Pola mañá tocaba a parte máis natural do proceso, sair ó monte e recoller distintas variedades de cogomelos que despois foron clasificados. Aínda que este outono parece que os cogomelos se retrasan, parece que a sequía do verán fixo retrasar a súa aparición, puideron comprobar que empezan a nacer gran cantidade de boletus, níscalos ou cantarelos, que nas vindeiras semanas seguro estarán xa a punto para a súa recolleita.

Xa pola tarde tocaba clasificar e distinguir variedades de cogomelos propios dos nosos montes, a maioría deles non comestibles (todo hai que dicilo), pero tamén puideron identificar especies que aprendemos a distinguir e que poden causar efectos mortais, como a mítica amanita phalloides, a dos pitufos.

A pesar do retraso boa colleita de cogomelos na Anchoa

E para rematar, que mellor que preparar uns bos pratos cos cogomelos como protagonistas e degustar distintas recetas preparadas na cociña do Bodegón Anchoa.

Haberá que repetir pois, xa aseguran por Fisterra!!

Degustacion de cogomelos na Anchoa

Novas relacionadas

Nocións micolóxicas con José Manuel Castro Marcote

Novas micolóxicas

Outras novas

Fonte

  • Redacción de QPC ([email protected]).
  • Información e fotos de Angeles Nemiña da Asociación Anchoa.

Comentarios