mércores. 30.04.2025
El tiempo

Víctor Basante leva Premio ao Cociñeiro do Ano

Victor Basanta do Restaurante Arrueiro de Laxe Premio Cocineiro Galego do Ano 2025
Víctor Basante leva Premio ao Cociñeiro do Ano

Recibía hoxe con gran alegría Víctor Basante, no marco da primeira xornada do Fórum Gastronómico A Coruña, o Premio Cociñeiro Galego do Ano 2025. O responsable do Restaurante Arrueiro de Laxe impúxose aos 5 finalistas, nun ateigado recinto de Expo Coruña.

Gran nova para a gastronomía da Costa da Morte, que volve demostrar o seu potencial.

Víctor Basante (Arrueiro, Laxe, A Coruña)

De raíces bercianas, pero namorado de Laxe desde ben pequeno, a súa vocación pola cociña espertouse cando tiña 18 anos. Estudou en Coruña e, despois de pasar por cociñas de hoteis e restaurantes de Galicia, Baleares e Canarias, en 2019 abriu o seu primeiro restaurante: A Pracería. Agora, en Arrueiro quere ofrecer un enfoque máis persoal. Un restaurante pequeno cun ambiente relaxado que permite desenvolver unha cociña con mimo, detalle e sensibilidade. Estar máis presente, poder falar co cliente e ofrecer un trato próximo e familiar. Propón unha viaxe de 6 pases cara á autenticidade, menú gastronómico co produto como protagonista e que varía segundo a tempada e o mercado.

Máis novas gastronómicas

Comentarios