08:07
14/03/14

Liga Intermunicipios: O Cances cantou o alirón cunha xornada de marxe

O Cances da Liga Intermunicipios- Foto-David Castro Liga Intermunicipios: O Cances cantou o alirón cunha xornada de marxe

O Cances é o campión da Liga de Intermunicipios de Bergantiños á falta dunha xornada para o remate da competición.
O equipo de Manolo Rama proclamouse campión logo de vencer por un contudente 4 a 1 ao ADCR Baldaio no partido da xornada. Os da parroquia de San Campio pasaron por riba dos baldaieses sendo moi superiores de principio a fin tras darlle unha gran intensidade ao encontro.
Os branquinegros confirmaron a súa gran tempada esta fin de semana co máis que merecido título de liga, tras un ano casi perfecto.

O 2º clasificado viuse sorprendido na súa visita ao Laxe. Tras unha primeira parte na que os laxenses foron superiores aos carballeses, que estiveron relativamente confiados, e chegarían ao descanso cun gol de vantaxe no marcador. Á volta do descanso, os locais farían o segundo pero a partir desto o Sporting Brea viríase arriba e sería quen de facer dous goles para poñer o 2 a 2 final.

O derbi coristanqués foi un partido con moitos goles entre dous equipos que non se xogaban nada. O Cereo CF dominou a primeira metade pero ese dominio non se convertiría en goles e chegaríase ao descanso co empate a un gol. Á volta do tempo de lecer, os visitantes poñeríanse cunha vantaxe de dous goles tras poñer o 1 a 3 no instantáneo, un marcador que incluso puideron aumentar pero non foron que de materializar as cuantiosas ocasións coas que contou. A partir desto, o equipo de Rama relaxouse e o Valenza despuxo de dúas claras ocasións que non foi quen de convertir en gol e nos últimos minutos sería cando o cadro local lle daría a volta ao marcador con tres tantos para poñer o definitivo 4-3.

A gran goleada da xornada viviuse no partido que enfrontou ao Peña Galicia e ao Sporting Seaia (15-0). Partido cómodo para os locais que tiveron a puntería que lles faltou outros días. Os malpicáns firmaron un partido digno, limpo e admirable a pesar da abultada derrota.

O Clube Deportivo Rus venciu por un claro 3 a 0 ao Xornes nun partido que non tivo complicacións.