Luns. 06.05.2024

Copa da Costa: O Cerqueda protagoniza a sorpresa dos Oitavos

A UD Cerqueda celebrando o pase a Cuartos-Foto- Manuel GUillamet Senra Sport patrocina a Copa da Costa 2013

Lixeiramente tarde, pero a tempo, chegan estas crónicas da volta dos Oitavos de final da Copa da Costa 2013, unha Copa patrocinada este curso por Senra Sport.

A sorpresa da xornada estivo protagonizada polo Cerqueda, que superaba a todo un Ponteceso asinando unha fin de semana inmellorable tras meterse o sábado na final da Promoción de ascenso á 2ª.

Polo demais, gañaron os equipos de maior categoría, sendo o Malpica o que máis sufríu.

Sofán-Carnota (3-1)

Sofan-Carnota-Foto- SD Sofan
  • SOFÁN: Bugy (Dani, min.75), Cantudi, Marcos Pensado, Lista, Gustavo, Eloi Boedo, Míchel (Jacobo, min.50), Iván Rey, Iván Rojo, Suso Docampo (Picas, min.50) e Abel (Santi, min.55).
  • CARNOTA: Luís de la Peña, Boni, Tono da Caixa, Pedro, Manolo Chouza, Rodri, Urko (Adrián, min.55), Manuel Luís, Berni (Nakata, min.55), Iván (Pablo Pichín, min.60) e Pumuki.
  • Goles: 1-0, min.5: Gustavo; 2-0, min.17: Suso Docampo; 2-1, min.35: Rodri; 3-1, min.43: Cantudo, de penalti.
  • Expulsados: Os visitantes Pumuki (min.65) e Nakata (min.78).

Pouco puido facer o Carnota, cunha eliminatoria xa adversa da ida e pronto se puxo con 2-0 o Sofán, polo que a misión era practicamente imposible. O Sofán fixo un partido práctico, gustándose por veces e pensando xa no próximo rival, o Dumbría.

Os carnotáns non quedaron contentos coa actuación arbitral, pois pese a que non foi determinante, si que tivo unha actitude de moito compañerismos, e as veces insultante, cos xogadores do Sofán.

Corme - Dumbría (0-2)

• CORME: Javi, Adolfo, Pandi, Jesús, Dani (Diego, min.55), Alejandro, Brais, Adrián Doldán (Manu, min.80), Lucas, Miguel Torrado, Juan Chans (Abel, min.85).
  • DUMBRÍA: Juan Purrúa, David Carreira (Isma, min.70), Pablo Vidal, Rudi, Aarón Fernández, Aarón López (Adrián Alcaina, min.78), Luisito (Álex Siaba, min.80), Dani Casal, Iago, Iago Dosil (Leo, min.61), Piri.
  • Goles: 0-1, min.78: Leo a pase de Dani Casal que prolonga Piri; 0-2, min.92: Álex Siaba.

Partidazo no Cairo entre todo un Dumbría e un Corme que prantou cara e tivo a eliminatoria moi preto. O 1-0 da ida facía que un goliño cormelán empatase a eliminatoria e foron case 80 minutos de incertidume.

O Dumbría esperaba ante as embestidas locais, que ía a por todas cos Lucas, Brais, Miguel Torrado e Juan Chans como homes máis incisivos. Fallaron boas ocasións os azulóns ante unha boa defensa, iso si, dumbriesa. Na segunda seguiuno intentando o Corme pero a precipitación facía que os goles non chegaran e que cada vez fosen deixando máis só a Javi na portería. Só faltaban 12 minutos cando Leo sentenciaba a eliminatoria co seu tanto. Deu minutos aí Canosa aos xuvenís, e saltaron ao campo Alex Siaba e Adrián Alcaina. Foi o primeiro, que viña de sentenciar a final da Copa Xuvenil con 2 tantos o que pechou a mellor semana futboleira posible con outro tanto.

Fisterra - Xallas de Santa Comba (2-2)

• FISTERRA: Joselu, Munitis, Piti, Manuel Cartamil, Rubia, Santi (Bebeto, min.60), Sergio Manín (Marco, min.60), Roco, Aitor (Ángel, min.80), Cote, Roberto (Naranjo, min.60).
  • XALLAS: Couto, Chinda (Mon, min.56), Óscar, Alberto, Pablo Vigo (Dani, min.78), Martín, Rubén Forján, Jota, Javi Suárez (Noli, min.60), Jesús (Darío, min.65), Pablo Baña.
  • Goles: 1-0, min.15: Roco; 1-1, min.55: Rubén Forján; 1-2, min.60: Javi Suárez; 2-2, min.80: Roco.

Rematou o curso con dignidade a SD Fisterra ante o se público, que o sábado volvía arroupar aos seus enchendo Ara Solis. O XSC foi moito equipo para os fisterrans, que así e todo tiveron a eliminatoria igualada moitos minutos. Roco adiantaba pronto aos locais e no primeiro tempo puido caer algún máis. Pero dous detalles de calidade e oportunismo de Rubén Forján e Javi Suárez daban a volta ao marcador e case que sentenciaban a eliminatoria.

A familia da SD celebraba o fin de temporada cunha gran cea, i é que a pesar do descenso, Fisterra está moi unida.

Lira - Baio (1-2)

Capis do Lira e do Baio-Foto- Jorge Parri
  • LIRA: Andrés, Josiño, Fran Deco (Santi, min.60), Herminio (Iago, min.46), Ismael (Xavi, min.80), Cristian, Miguel, Josiño, Fran Perico (Michelón, min.80), Suso Perico, Bermejo (Germán, min.46).
  • BAIO: Guille (Manuel, min.46), Ramón (Costa, min.75), Fredi, Eloy, Chema, José Antonio, Norberto, Fachal, Rubio (Anxo, min.80), Chucho, Cristian (Valentín, min.80).
  • Goles: 0-1, min.30: Rubio; 0-2, min.40: Cristian; 1-2, min.65: Suso Perico.
  • Expulsión: os lirachos Suso Perico (min.88) e Miguel (min.75).
Lira-Baio-Foto- Jorge parri

Pelexou o Lira pero non puido cun Baio que tiña descanso na Fase de Ascenso, e que contaba coa boa nova de que o Riveira conseguía o ascenso deixando en 2 as prazas de ascenso dos 3 equipos que a disputan. O Lira apretou ao principio pero foi o Baio o que pegou antes do descanso, e por partida doble, da man dos seus rapaces Rubio e Cristian. Na segunda o Lira intentouno e se meteu no partido co gol de Suso Perico, pero aínda necesitaba 2 tantos para darlle a volta á eliminatoria. Aí foi cando as expulsións de Miguel e Suso Perico acabaron coas súas posibilidades.

Lira-Baio-Foto- Jorge Parri

Camariñas - Laxe (9-0)

• CAMARIÑAS: José Luis, Brais, Rodri, Sergio, Brais Mouzo, Moriño, Paco, Martín (Ousmane, min.51), Borja, Juan oBello (Saviola, min.51), Álex.
  • LAXE: Dani, Darío, Rafa, Roberto, Santi Soneira, Saleta, Vilanova, Elías, Felipe, Adrián.
  • Goles: 1-0, min.10: Martín; 2-0, min.15: Paco; 3-0, min.20: Borja; 4-0, min.30: Juan oBello; 5-0, min.40: Álex; 6-0, min.44: Álex; 7-0, min.65: Álex; 8-0, min.75: Borja; 9-0, min.78: Borja.

Pouco que contar i é que o Camariñas marcaba dous goles moi pronto e o Laxe, só con 11 xogadores, daba por perdida a eliminatoria, pensando na Promoción do domingo, que tampouco saíu ben.

Soneira - Porteño (5-0)

• SONEIRA: Víctor, Pichi, Fran de Urroa (Quilmes, min.46), Sito, Maikel, Mayor, Adrián (Mayuyo, min.46), Richi (Iván Cerilla, min.56), Basti, Javi (Cristian, min.46), Baba (Cheli, min.56).
  • PORTEÑO: Pablo, Pejo, Cousillas, Javi Sestayo, Nené, Óscar, Javi, Ismael, Yuyo (Asier, min.66), Iago, David (Maikel, min.63).
  • Goles: 1-0, min.10: Adrián; 2-0, min.15: Javi; 3-0, min.25: Basti; 4-0, min.65: Mayor; 5-0, min.75: Mayor.

Xa viña sentenciada da ida a eliminatoria tralo 1-3 da ida, e os soneiráns, con mestura de xuventude e veteranía, non tivo piedade. Os tantos foton chegando e ao descanso xa ían 3 ante un Porteño que chegaba a estes Oitavos cos deberes feitos, nada menos que un ascenso.

Mayor terá que operarse dun nocello esta semana, ero aínda tivo tempo para marcar os dous últimos tantos.

Mayor manteado polos seus companeiros-Foto- Oscar Basalo

Malpica - Zas (2-1)

Copa-da-Costa-Malpica-Zas-Foto-Wash-Calvo
  • MALPICA: Suso, Adrián, David Castro, Mario Casal, Marcos Amado (Víctor, min.82), Andrés, Manu, Cheo, Charro (Neucha, min.67), Fernando Varela (Alemán, min.59), David Blanco (Mino, min.73).
  • ZAS: Miki, Pereiro (Amado, min.82), Óliver, Víctor, Lagoa, Pío, Peke, Isma, Jaime, Rubio, Mario (Damián, min.68).
  • Goles: 1-0, min.25: David Blanco; 1-1, min.80: Lagoa de falta; 2-1, min.83: Neucha de falta.

Partido propio de copa con incertidume no marcador ata o final, e con alternativas no marcador que metían durante uns poucos minutos ao Zas na final tralo 0-0 da ida. I é que Lagoa facía o empate a falta de 10 minutos. Un empate que metía ao Zas polo valor doble dos goles fóra de casa, pero a alegría duraba pouco poissó 3 minutos despois, o outro cañonero do campo, Neucha, facía o definitivo 2-1 tamén de falta.

O partido foi intenso, moi igualado, cun Malpica un punto máis dominador pero cun Zas moi ben armado, que fixo sufrir, e moito, aos de Baña. David Blanco adiantara aos locais na primeira, pero o choque seguía igualado e o Zas avisaba con boas chegadas. E os últimos 10 minutos foron de verdadeira tensión.

Copa-da-Costa-Goles-do-Zas-e-do-Malpica-gol-do-Zas-Foto-Wash-Calvo

Ponteceso - Cerqueda (2-2)

• PONTECESO: Norberto, Rubén, Diego (Jorge, min.70), Javi Peón, Dani Pallas, Manu Urbieta, Josito (Bolón, min.64), Alberto Recarey, Bieito, Martín Puente (Toniño, min.50), Canai.
  • CERQUEDA: Costa, Javino, Pablo, Bastón, Pazos, Dani Sealla, Lorenzo, Diego, Juanjo, Manuel, Moisés (Maikel, min.46).
  • Goles: 0-1, min.15: Diego rouba e marca; 1-1, min.40: Canai de falta; 1-2, min.65: Diego, de penalti: 2-2, min.70: Toniño, de penalti.

Impresionante a UD, que vén de asinar unha fin de semana espectacular tras pasar de ronda na Promoción de ascenso. Iso si, aínda ten que facer o máis difícil para rematar o ano con total alegría. O domingo completaba a gran sorpresa dos Oitavos, eliminando a todo un Ponteceso que pecha así unha tempada algo combulsa pero que se salda sen danos irreparables.

O 1-1 da ida deixaba ao Ponteceso con algo de vantaxe pero aos 15 minutos o Cerqueda avisaba de que non ía deixar escapar a ocasión de dar a campanada. Diego roubaba adiante e non perdoaba. O Ponteceso tocaba, e o Cerqueda esperaba erros como o que daba o primeiro gol. Canai marcaba o empate de falta, deixando a eliminatria en táboas ao descans.

Na segunda a cousa seguía igual, cun Ponteceso tocando pero sen demasiada profundidade ante un Cerqueda moi ben prantado atrás. No ecuador unha das poucas chegadas visitantes remataba en penalti e Diego non perdoaba. Tiña 25 minutos o Ponteceso para marcar dous goles, pero so conseguiu superar a Costa unha vez, e tamén de penalti. Os últimos 20 minutos foron de auténtico asedio local, pero a defensa da UD está moi ben traballada.