Xoves. 02.05.2024

Roda o Balón na 2ª Autonómica da Costa

Daba comezo a liga por excelencia, a 2ª Autonómica. Unha liga que este ano presentase moi emocionante, con equipos moi reforzados e con equipos recén descendidos de 1ª Autonomica que terán gañas de voltar a esa categoria e con equipos recén Ascendidos que queren demostrar do que son capaces, pero tamén equipos que xa estaban na categoria e que queren dar o salto, en fin, vai ser unha liga moi bonita para ver e desfrutar. Unha Liga que, máis que nunca, será a gran Liga da Costa! Aquí comeza o SHOW... BUÑO SCD - SD FISTERRA (3-0)
  • Buño SCD: Víctor, Rubén, Fran Borrazás, Diego, Matías, Jorge Calvete, Uru (Miguel Dourado, min.74), Dani Calvete (David Dourado, min.60), Víctor (Gurita, min.74), Elías (Ángel, min.83) e Charro (Juan, min.87).
  • SD Fisterra: Ángel (Roberto, min.17), Dani, Munitis, Cartamil, Julio, Yeray, Noé, Santi (Asier, min.83), Pablo Lestón, Naranjo (Gabi, min.82), Roco (Bebeto, min.54).
  • Goles: 1-0, min.7: Matías (p); 2-0, min.74: Matías; 3-0, min.75: Charro.
  • Árbitro: Guerra Domínguez, amonestou aos oleiros Matías, Víctor e David Dourado e aos fisterráns Munitis, Cartamil e Naranjo. Foi expulsado o visitante Yeray no minuto 57 por dobre cartón amarelo.
  • Campo: Xaviña (Buño), ao que asistiron uns 100 espectadores.
Antes do encontro gardouse un minuto de silencio pola pasamento do socio do Buño e familiar da directiva oleira, Eladio Oliveira García. D.E.P. Comezou o encontro cun Fisterra que avisaba cun disparo de Yeray que se vai a rentes do pau, pero sería o equipo local o que se adiantaría no instantáneo logo de que Matías transformase un penalti moi protestado polos fisterráns. No minuto 17, o conxunto verde tería un gran contratempo logo de que o gardameta Ángel se tivo que retirar ao resentirse dunha lesión na man e non contar con porteiro suplente, e sería Roberto, o encargado de defender a portería fisterrá ata o final do encontro. A partir do gol o partido foi un ida e volta de ambos conxuntos con escasas ocasións. Por parte dos visitantes, Pablo Lestón, sacou un lanzamento que se foi arriba, mentres que os branquiazuis tiveron tres ocasións antes do tempo de lecer, primeiro Roberto salva in extremis a ocasión de Elías, logo sería Charro quen desaproveitaría un balón en boca de gol que envía arriba e no tempo de descontó Matías poñería en apretos ao porteiro fisterrán cun lanzamento de falta e o rexeite envíao fóra Diego cando tiña todo ao seu favor para facer o segundo tanto da tarde. Á volta do descanso, Santi, en dúas ocasións puido facer o empate pero os seus lanzamentos non collerían portería. No minuto 57, o conxunto de Nacho recibiría outro reverso ao ser expulsado Yeray por dobre amonestación, pero a pesar desto a igualdade sería máxima e ata o último cuarto de hora non resolvería o encontro o equipo local. No minuto 74, chegaría o 2 a 0 cun potente lanzamento de falta de Matías que pasa polo medio da barreira fisterrá e sorprende a Roberto. E logo do saque de centro, o Buño rouba rápido o esférico e lanza a contra que e resolta por Charro que firma o definitivo 3-0. De aquí ao final do encontro, Gurita tivo dúas ocasións clarísimas de gol pero con todo ao seu favor non foi quen de superar a Roberto. Tres primeiros puntos para o Buño de Chema Rivadulla, que se convirte no primeiro líder desta liga da Costa 2014-2015. CASTRIZ - MONTELOURO (3-1)
  • CASTRIZ: Diego, David Velo (Topo), Alex, Víctor, Martín Uruguayo, Bruno, Chinda, Luís, Bolón, Martín (Cilindro) e Agra.
  • MONTELOURO: Isma, Pablo, Abel, Pedro, César, Geico, Teo, Gelo, Raúl, Dani e Riki.
  • GOLES: 1-0, min.45: Agra; 1-1, min.60: Pedro; 2-1, min.70: Agra; 3-1, min.90: Agra.
  • EXPULSIÓN: Geico, min.45.
Castriz-Montelouro-Foto-Edu Olveira Comezaba o encontro con un Castriz enchufadisimo no partido, no que os locais non daban opción o Montelouro a trenzar ningunha xogada, moitas ocasións para os de Castriz pero non eran capaces de finalizar ata que chegando o final da primeira parte Agra abría a lata e poría por diante os locais, onde os visitantes quedarían cun home menos pola expulsión de Geico, xa na segunda metade o Castriz cun home mais recibía o gol do empate pero os locais seguirían o seu e achuchaban os homes de Jurjo que a única maneira que tiñan de facer algo de dano era a contra pero o Castriz e unha vez mais Agra adiantaría os locais no marcador e chegando o final do encontro outra vez Agra maracaría e  se convertiría no primeiro Pichichi da tempada con estos 3 goles. Castriz-Montelouro-Foto-Edu Olveira PONTECESO - SEAIA (2-1)
  • PONTECESO: Brais,Diego Collazo, Moscoso (Cotelo,min. 85), Peón, Fabian, Pablo Marquez (Valle, min.65), Mendieta, Alberto Recarey, Juanma, B rais (Cristian Martínez, min.30) (Lorenzo, min. 75)
  • SEAIA: Illote, Lesi, Adrián, vistas, Avelino, Eme (Alberto, min.60), Adra (Damian, min.70), Miguel (Richard, min.85), Nando, Camilo e Barreiro.
  • Goles:1-0, min.10: Brais: 2-0, min.34: Cristian Martinez. 2-1, min.70: Alberto.
Primeira metade  nun campo cheo de auga onde o Ponteceso adiantaríase moi pronto e no cal os visitantes non baixarían os brazos e seguirían pelexando polo empate, pero nunha xogada na que se pediría penalti nunha área acabaría sendo gol na outra, así con este 2-0 remataría a primeira metade. Xa na segunda metade o Seaia vense arriba e tería varias ocasións claras que non sería capaz de culminar, o gol visitante chegaría contra o final do encontro, e con este 2-1 chegaríase o final do encontro onde ambos conxuntos deron moi boas sensacións. OUTES - CAMELLE (2-0)
  • OUTES: Gato, Borja, Martin, Rober, Oki (Chúa, min.65), Barral (Rafa, min.80), Babu (David, min.46), Martín (Saúl, min.65), Poke (Veleiro, min.45), Piki e Iago.
  • CAMELLE: Dido, Adri, Snaki, Valiña, Rodrigo, Tedín, Pietrus (Tonsón), Macho, Martin, Adri, Barca e Sergio.
  • GOLES: 1-0 min.30: Barral; 2-0 min.92: Veleiro.
Partido moi disputado con un Outes moi impreciso e un Camelle moi xoven pero moi combativo, ocasións para ambos lados ainda que as mais claras caeron do lado local e de esas ocasións chegaria o primeiro gol. Un encontro onde o Camelle chegaba xusto de efectivos e con gañas de comezar ben, pero un equipo local ben plantado levavase os tres puntos. BAIÑAS - PORTEÑO (1-1)
  • BAIÑAS: David, Martín, Braulio (Iván, min.80), Luís, Mario, Casal, Esteban, Mata (Llanero, min.45), Jaime, Eloy (Rodri, min.75), Tasky (Capote, min.70) e Javi Suárez.
  • PORTEÑO: Bonano, Pejo, Caamaño, Manuel, Curra, Cristian, Iago, Doyle, Oscar, Meu Lar e Josiño.
  • GOLES: 1-0, min.20: Luís de penalti cometido sobre Tasky. 1-1 min.40: Cristian Canosa, de falta directa
  • EXPULSIÓNS: Mario, min.70 e Rodri, min.80.
Comezaba o encontro cos dous equipos cargados de nerviosismo, ningún dos dous conxuntos deixaba que se salise co balon controlado, encontro disputadisimo onde ambos conxuntos non tiveron practicamente ocasións de gol. As ocasións mais claras chegarían a falta de 10 minutos para o remate do encontro nas botas de Cristian e Doyle do Porteño cando o Baiñas se encontraba con dous homes menos tralas expulsións de Mario Casal e Rodri. Partido igualadisimo de principio a fin por ambos lados. CAMARIÑAS - SPORTING ZAS (1-2)
  • CAMARIÑAS: Jose Luis, Denís, Sestayo, Carlos, Nico, Moro, Pereira, David muxia, David Toja, Ismael e Yuyo. Banquillo: Sergi, Pablo, Santi, Paco e Saviola.
  • SPORTING ZAS: Anxo, Oli (Fabian, min.70), Pereiro, Josito, Vecino, Canedo, Peke (Manu, min.80), Abel (Pablo, min.75), David, Rubio e Isma (Dani, min.85).
  • GOLES: 1-0 min.25: Yuyo ; 1-1 min.35: Canedo; 1-2 min.65: Canedo.
Bo encontro  o vivído en Camariñas entre estos dous conxuntos que aspiran a moito nesta competición. O partido comezaba moi intenso por ambos lados ainda que o dominio caía do lado do Zas que era o que levaba o peso do encontro, o Camariñas tiraba de garra e pundonor para sair adiante, e gracias a esto chegaba o primeiro gol a favor do camariñas, minutos mais tarde o Zas empataría o encontro e chegaríase o remate da primeira metade. Xa na segunda parte seguía o Zas dominando o encontro, e de ahí chegaría o 1-2, con este resultado os camariñans viríanse arriba e o Zas puido matar o encontro pero as ocasións non se materializaron, e tras estas ocasións marradas xa chegando o final do encontro os locais tiveron o empate con un tiro o traveseiro e o final chegaría con este resultado de 1-2 para os visitantes. MAZARICOS - CABANA (3-1)
  • MAZARICOS: Marcos, Esteban, Martin, Richi, Miguel, Tuco, Pereiro, Jose Angel, David, Chenel e Molinos. Cambios: Fereiro, Estefano, Jose e Matías.
  • CABANA: Añon, Charly, Jose, Ismael, David, Laik, Fernando, Miki, Manu, Guillamet, Eloy Pereira e Iván. Cambios: Diego, Manolo Cruceiro, Adán e Berti.
  • GOLES: 1-0, min.23: Molinos; 2-0, min.36: Chenel; 2-1 min.45: Ivan; 3-1 min.87 David.
O encontro comezaba con dominio local, con bó xogo e ocasións de gol, de feito que os dous primeiros goles chegarían nesta primeira metade ainda que chegando o final deste tempo o Cabana recurtaría distancias no marcador e meteríase de cheo no encontro. Na segunda metade o Cabana empezaría moi dinámico e con gañas de levarse o encontro, ainda que as ocasións non chegarían moi claras para os visitantes o cal o Mazaricos aproveitaría para volver a levar o peso do encontro e xa chegando o final David mataría o encontro para os locais que suman os 3 primeiros puntos e grandes sensacións. VOLANTES - SAN LORENZO (4-2)
  • VOLANTES: Marcos, Brea (Nimo, min.55), Maikel, Mayuyo, Miguel, Piche, Mingos (Pardelo,min.88), Jesús (Javi, min.80), Brais, Suso (Ivi, min.55) e Piti.
  • SAN LORENZO: Diego, Ruben Varela, Rudi, Pablo Novo, Adrian, Taibo, Fraga, Alex Figueiras, Parafita, Carlos e Dani
  • GOLES: 1-0, min.1: Piti; 1-1, min.36: Carlitos; 1-2, min.38: Carlitos; 2-2, min.60: Piti; 3-2, min.75: Brais; 4-2, min.88: Piti.
  • EXPULSIÓNS: Felipe Candamo(Mister Volantes) e Suso tamén do Volantes.
Partido moi moi intenso e moi entretido para os afecionados, o encontro daba comezo con un Volantes moi activo ainda que o San Lorenzo ten moi bos mimbres e vai dar moitisima guerra nesta liga, os primeiros 20 minutos era un tira e afloxa de ambos conxuntos, ainda que mais peso o levaba os locais, logo o San Lorenzo comezaba a levar perigo e con esta combinación de golpes chegariase o descanso do encontro. Na segunda parte volvería a ser algo do mesmo, comezarían ambos conxuntos a golpearse en ocasións pero o encontro acabaría do lado local despois de que o arbitro tivese unha tarde un tanto atipica, soltando tarxetas a diestro e siniestro. Grandisimo encontro por ambos lados, e a pesar das amonestacións e decisións arbitrais foi un encontro moi limpo. UD CARNOTA - UNIÓN CLUB CEE (0-2)
  • UD CARNOTA: Luís, Nico, Chouza, Pichín, Tono, Nakata, Ferreiro, Boni, Joselu, Adrián e Manuel Luis.
  • UNION CLUB CEE: Parroto, Fiuza (Jose Ramón, min.55, Tonecho, min.85), Jorge, Jacobo, Tebo, Carlos Leis, Hidalgo (Sergio, min.63), Josiño, Penedo (Chiru, min.70), Bruno e Leo.
  • GOLES: 0-1, min.5: Penedo; 0-2, min.32: Leo(p).
  • Expulsións: Manolo Chouza.
Daba comezo o encontro con un Cee moi intenso e presionando moi forte a un Carnota que intentaba aguantar, pero os 5 minutos do comezo do encontro tras unha boa xogada  na que Leo dá un pase raso atrás e Penedo remata con un autentico golazo. Tras este gol o Carnota intenta virse arriba pero o Cee segue presionando e rouba moitos balóns, as ocasións chegarían de ambos lados onde Leo enviaría un balón a escadra e Parroto sacaría varios man a man con xogadores do carnota. A primeira metade remataría con un 2-0 tras un gol de penalti de leo que foi moi riguroso e moi protestado polos locais. Na segunda metade os visitantes votaríanse atrás para conservar o resultado e o carnota  intentaba chegar a porta pero as ocasións non eran claras, os locais a falta de 10 minutos quedarianse con un home menos o cal o Cee non sería capaz de aproveitar.