As Receitas Estrela: O arroz con lumbrigante do Dársena
Seguimos percorrendo o sur da comarca na sección As Receitas Estrela que cada venres nos trae Asociación Turística Comarcal da ría de Muros Noia Ría da Estrela. Hoxe facemos parada en Esteiro.

Despois de regresar coa familia da emigración en Suiza, José decide abrir o Artón en Esteiro, un negocio de hostalaría que colleu fama polas pizzas a primeiros dos anos 90. Mantendo este aberto, diversifican actividade abrindo unha cafetería en pleno casco histórico de Muros, o Bahía. Nese momento compran a casa contigüa ao Bahía, pensando en dar un paso máis e abrir un restaurante. É aquí cando nace o actual Dársena, referente no Concello de Muros.
O negocio familiar amplíase cando compran o inmoble do antigo Bahía e amplían as instalacións da Marisquería Parrillada Dársena. 26 anos despois o negocio familiar segue sendo sinónimo de bo facer, onde a calidade do produto e o trato ao cliente non se negocia, coa segunda xeración ao fronte e moitos anos por diante.
Receita do Arroz con lumbrigante do Artón
Ingredientes para 4 persoas:
- Máis de 1 kg de lumbrigante.
- 200 g de arroz
- Media cabeza de allo.
- 1/2 pemento vermello e verde.
- Brandi.
- Salsa de tomate.
- Pimentón doce.
Preparación:
Corta a cabeza do lumbrigante e córtaa pola metade, saltéaa en aceite, engade un chorriño de brandy, auga e deixa que se coza. Fai un fondo de verduras finamente picadas e saltéaas co lubrigante restantes en rebandas, engade un pouco de pimentón doce, tres culleradas de salsa de tomate e o arroz. Saltéao todo e engade o caldo da cabeza do lubrigante. Deixa que se coza, pon a punto de sal e pon unha pitada de pementa negra.
Bon proveito!
Máis receitas Estrela
- Polbo crocante, espuma de papaca e maionesa de kimchi do Pepe do Coxo.
- A pescada con berberechos do Vila de Muros.
- O pinto curado da Muradana.
- A tarta de mazá de Casa do Zuleiro.
- O Pan brioche de gambas con mollo de curry e mango do Restaurante O Entra.
- O Arroz de pulpo do Taboleiro.
- As ameixas á mariñeira da Casa Amanda.
- O biscoito de Matilde dos Apartamentos rurais de Abelleira.