As receitas Estrela: Polbo crocante, espuma de papata e maionesa de kimchi do Pepe do Coxo

O emblema hostaleiro da ostra e do marisco na Ría de Muros Noia, o Restaurante Pepe do Coxo, evolucionou moito dende aquel lonxano 1964, no que Pepe Do Coxo pai, xuíz de paz na Serra de Outes mercara a Taberna do Maniolo no porto do Freixo. Sempre vinculado ao marisco, nun primeiro momento o produto estrela era o bocadillo de posta de bacalao. Ao pouco comezou coa ostra, a súa seña de identidade, chegando a abrir ata 1800 ao día.
A finais dos anos 90 fanse cargo do negocio Pepe e Manola, despois de enfermar seu pai. A pesar da evolución e mellora constante dende aquela taberna dos 70 ata o actual restaurante, nunca perdeu as súas señas de identidade, sempre ligado e respirando a mar. Co nome rendindo homenaxe ao seu fundador, o goce desta oda á calidade do produto do mar ten a continuidade asegurada con Samu, a terceira xeración familiar xa ao fronte xunto con seu pai.
A receita do Pepe do Coxo: Polbo crocante, espuma de papata e maionesa de kimchi
Elaboración da Espuma de patata (cantidade para un sifón):
- 500g de patata cocida.
- 200g de agua de cocción do pulpo.
- 250g de nata.
- 90g de AOVE.
- sal.
Triturar todo en thermomix e añadir a nata ao final.
Elaboración da Maionesa de Kimchi:
- 1 ovo.
- 100ml aceite girasol.
- 100ml de allada.
- 50 ml de salsa de kinchee.
Montamos primeiro a maionesa e mezclamos posteriormente co kinchee.
Elaboración da Bolas de queixo do crebreiro caramelizadas:
- Facemos unhas boliñas pequenas de queixo do cebreiro, espolboreamolas con azucar moreno glass e sopleteamolas hasta que collan o tono deseado.
Elaboración do “Pulpo crujiente”:
- Cortamos o pulpo previamente cocido, pasamolo por fariña de arroz, e freimolo a 180 grados en aceite de xirasol.
Montaxe do plato:
Facemos un circulo do prato ca maionesa de kinchee.
Dispoñemos 4 bolas de queixo do cebreiro caramelizado encima do circulo de maionesa.
Recheamos o interior do circulo ca espuma de patata.
Colocamos o polbo (200g) encima da espuma e espolboreamos con sichimi togarashi para dar un toque picante.
Rematamos cun chorrilo de allada e uns brotes verdes!
Máis receitas Estrela
- A pescada con berberechos do Vila de Muros.
- O pinto curado da Muradana.
- A tarta de mazá de Casa do Zuleiro.
- O Pan brioche de gambas con mollo de curry e mango do Restaurante O Entra.
- O Arroz de pulpo do Taboleiro.
- As ameixas á mariñeira da Casa Amanda.
- O biscoito de Matilde dos Apartamentos rurais de Abelleira.