Receitas do Outono Carballés: Polvo con grelos da Pedra
Achegamos hoxe a última receita do Outono Gastronómico Carballés, e o facemos cun polbo á arousana con grelos na tasca-restaurante A Pedra. Falamos tamén con Gustavo Fernández Lage, cociñeiro e propietario de A Pedra que nos conta a historia do establecimento.
Coceremos o polvo pero ollo, con auga sen sal nin ningún outro condimento. Importante este paso, para o que esperamos a que ferva a auga e introducimos e sacamos o polbo da auga sete veces. Para un exemplar duns catro ou cinco quilos, será preciso deixalo a cocer durante uns cincuenta minutos a lume alto. Unha vez cocido, cortámolo en anacos.
Cos cachelos e os grelos cocidos noutra pota, desta volta si que con unha pizca de sal e aceite, preparamos o prebe con pemento doce e cos cachelos e aos grelos salteados.
Receitas do Outono carballés
- Receita do Outono Carballés: Bacallau á galega.
- Receitas do Outono Carballés: Lasaña de pasta caseira con boletus e castañas.
- Receitas do Outono carballés: Perdices á Cazadora.
- Receitas do Outono carballés: Bacallau á biscaína.
- Un Milfollas de segredo de porco ibérico para estrear as receitas do Outono carballés.
Novas relacionadas
- Pratos de ouro para dous restaurantes de Fisterra e Laxe.
- Pintando muros para derribar barreiras.
- En marcha os menús arqueogastronómicos de Vimianzo.