As Crónicas de David Castro de 2ª Autonomica

Cabana - Fisterra (0-0)
  • Cabana SD: Sergio, Charli, José (Ismael m.68), Eloy, Iván de Treos, Fariá, Sandro (Adán m.83), Fernando, Berti, Josiño, Diego (Eloi Pereira m.54).
  • SD Fisterra: Joselu, Robertín (Munitis m.65), Manuel Cartamil (Dani m.61), Manín, Santi, Julito, Tati (Roberto m.76), Hidalgo (Naranjo m.71), Aitor, Mané, Bruno (Insua m.63)
  • Goles: 0-1 m.8: Falta colgada por Robertín que entra na portería logo dunha mala saída de Sergio. 0-2 m.22: Balón á espalda da defensa do Cabana que recibe Mané que pon o centro para que Aitor defina cun remate acrobático. 0-3 m.40: Balón en largo para Bruno que se libra da súa marca e define ante Sergio. 0-4 m.41: Centro de Aitor, mal rexeite do porteiro que aproveita Bruno para empurrar o esférico ao fondo das mallas. 0-5 m.47: Pase interior de Aitor para Mané que resolve no man a man ante Sergio. 0-6 m.58: Pérdida de Iván de Treos ante Mané que aproveita para acadar o doblete.
Partido pouco vistoso o que puidemos ver na tarde-noite do sábado no municipal de As Redondas entre dous equipos con obxectivos moi diferentes.Conseguiu o Fisterra levarse os tres puntos con moi pouco esforzo ante un Cabana que estivo condenado polos constantes erros defensivos.Cando transcorría o minuto oito de partido, chegaría  o primeiro tanto da tarde logo dunha falta colgada por Robertín dende o medio do campo que se cola na portería cabanesa coa inestimable colaboración do porteiro nerazzurri. A partir desto, o Cabana baixaría os brazos e deso se aproveitaría o equipo verde para golear. Antes do descanso, Aitor, cun remate acrobático logo dun centro de Mané, e Bruno, en dúas ocasións, poñerían o 0 a 4 antes de coller camino dos vestiarios. Na segunda metade, co equipo de As Redondas vencido, o Fisterra sería quen de facer dous tantos máis por medio de Mané, que sigue pelexando polo pichichi, antes de cumplirse o cuarto de hora.A partir desto, o partido iría morrendo pouco a pouco sin demasiado traballo para os porteiros ata o pitido final do colexiado. Sporting Zas –  SD Castriz (4-2)
  • Sporting Zas: Anxo, Amado (Martín m.60), Pereiro, Oli, Víctor Vecino, Canedo, Lagoa, Pablo Lestón (Peke m.62), David Blanco (Samuel m.74), Rubio, Isma (Damián m.78).
  • SD Castriz: Juan, Rubén (Sergio m.84), David Pose, Álex, Agra, Alberto, Cilindro, Marqués (Fabio m.67), Pichín (Yordi m.85), Chinda (Esteban m.46) e Luis.
  • Goles: 1-0 m.9: Balón en largo que peina Lagoa e David Blanco sorprende a Juan dende o pico da área. 2-0 m.15: Balón en largo do Sporting Zas que lle chega a David Blanco que define ante a media saída do porteiro do Castriz. 2-1 m.44: Córner a prol do Castriz que remata Pichín ao longueiro e remacha Alberto en liña de gol. 3-1 m.45+3: Lanzamento de Pablo Lestón dende a frontal da área que Rubio introduce na portería dos rossoneros cun remate de espuela. 3-2 m.52: Internada de Luis por banda que pon o centro e Alberto marca cun remate que se cola polo medio das pernas de Anxo. 4-2 m.63: Falta colgada á área do Castriz que despexa mal a defensa, o esférico cáelle a David Blanco que fusila a Juan dende o punto de penalti.
  • Lesión: Chinda, do Castriz, cun golpe no nocello.
Partido con goles o que puidemos vivir este domingo en San Andrés entre o Sporting Zas e o Castriz.Na primeira metade, os visitantes intentarían facer un fútbol máis vistoso mentras que os pupilos de Iván Cancela querían saír con velocidade en transicións rápidas. Comenzaría avisando o Castriz cunha volea de Luis dende 25 metros que a piques está de sorprender a Anxo, que  desvía o balón a córner cunha gran estirada. Pero sería o equipo local o que se adiantaría no marcador logo dun balón largo que peina Lagoa para que David Blanco sorprenda a Juan dende o pico da área. Tres minutos despois chegaría a polémica do partido nunha xogada na que os xalleiros pedirían penalti por unha posible man de Amado. Aumentaría a conta o Sporting nunha xogada similar ao primeiro gol que tería como protagonista de novo a David Blanco que se aproveitaría da media saída do porteiro do Castriz para facer o 2 a 0.A falta dun minuto para o descanso, Alberto metería aos de Manolo Corredoira de novo no partido á saída dun córner pero o Zas respondería cun gol de bonita factura de Rubio logo dun remate de espuela cando xa pasaban tres minutos do tempo regulamentario. Á volta do tempo de lecer, recurtaría distancias o Castriz logo dunha internada de Luis por banda que pon o centro para que Alberto bata a Anxo en liña de gol. O Zas seguiría ao seu e avisaría no minuto 61 das súas intencións cunha dobre ocasión, primeiro cun lanzamento de Isma que saca Juan con dificultades e logo o porteiro do Castriz é quen de atallar o esférico logo dun tiro de Canedo.Pero dous minutos despois, de novo David Blanco, o protagonista do partido cun hattrick, aproveitase dun mal despexe da defensa rossonera para fusilar ao porteiro xalleiro dende o punto de penalti.De aquí ao final do partido ningún dos dous conxuntos inquietarían as porterías rivales con xogadas claras de perigo.