Martes. 21.05.2024

As Júnior do ACB manteñen o pulso polo liderato

As Junior do ACB loitan polo liderato Bazarra patrocina as crónicas do ACB Costa da Morte - Coñece as nosas ofertas en neumáticos

Completísima a fin de semana para a familia do ACB Costa da Morte con nada menos que 7 partidos en xogo, varios que foran atrasados no seu momento. Os máis interesantes, os das Júnior, que están loitando polo liderato pero que non puideron manter caendo por máis de 7 puntos ante Calasancias.

2ª División Sénior Feminina, xornada 12

• Resultado: ES BAZARRA ACB COSTA DA MORTE - BASQUET CORUÑA (35-29).
  • Parciais (9-6; 10-9; 12-4; 4-10) (Acumulado: 9-6; 19-15; 31-19; 35-29)
  • ACB COSTA DA MORTE: Lidia, 5 ptos(1 tripla); Sheila, 14 ptos; Andrea, 0 ptos; Goretti, 4 ptos; Yaiza, 12 ptos – quinteto inicial – Sabela,0 ptos.

Partido no que as de Cee tan só contaban con catro seniors, pola baixa de última hora de Sandra, reforzadas con duas juniors, Yaiza e Sabela. Partido que iba igualado ata o descanso, pero que no 3º cuarto, cun bo parcial das de casa, éstas ibanse cunha diferenza de 12 puntos o inicio do último cuarto. Ante a falta de cambios, o cansancio fixo que os últimos minutos foran de sufrimento para as locais, que veían como as de Coruña recortaban a diferencia, e que xa non só podían perder o basketaverage, que nese momento tiñan gañado, senón que podían perdelo partido. Finalmente levaronse a vitoria e o basketaverage, xa que na ida perderan de 4 puntos e neste partido a ventaxa foi de 6 puntos para as da Costa da Morte.

4ª División Sénior Masculina, xornada 8

• Resultado: FILLOA JAZZ - ACB COSTA DA MORTE (51-37).
  • Parciais: (14-4; 15-12; 12-10; 10-11) (Acumulado: 14-4; 29-16; 41-26; 51-37)
  • ACB COSTA DA MORTE: Tinin, 9 ptos; Manuel, 10 ptos(1 tripla); Iván, 4 ptos; Lucas, 6 ptos(2 triplas); Sergio, 2 ptos – quinteto inicial – Mario, 6 ptos.

Como sempre, no primeiro cuarto os de Cee non estaban no partido, permitindo que o equipo coruñés se fora no marcador de 10 puntos. Cando os de Cee meteronse no partido esa diferencia permitiulle o Filloa Jazz poder gañar o partido, a pesar de que a falta de 4 minutos para o remate do encontro os do ACB Costa da Morte conseguiron poñerse a 6 puntos e con opción de seguir recortando, pero o fallo no tiro neses momentos non permitiron acabar a remontada; os locais, xogando con mais tranquilidade foronse novamente no marcador ata a diferencia final de 14 puntos.

2ª División Junior Feminina, xornada 6 (xogado domingo)

• Resultado: CALASANCIAS - ACB COSTA DA MORTE (60-48)
  • Parciais: (13-11; 15-10; 20-16; 12-11) (Acumulado: 13-11; 28-21; 48-37; 60-48)
  • ACB COSTA DA MORTE: Esther, 14 ptos; Sabela, 2 ptos; Yaiza, 13 ptos; Chasco, 6 ptos; Fani, 7 ptos – quinteto inicial – Lorena, 4 ptos; María, 2 ptos.

Partido no que estaba en xogo o 1º posto da clasificación. As de Cee podianse permitir a derrota, sempre e cando a ventaxa para as coruñesas non superara os 7 puntos, pero finalmente as coruñesas levaronse o partido cunha diferenza de 12 puntos, polo que rematan esta liguilla como primeiras.

2ª División Junior Feminina, xornada 10 (xogado o sábado)

• Resultado: ACB COSTA DA MORTE – CAMBRE (77-10).
  • Parciais: (26-0; 24-4; 15-6; 12-0) (Acumulado: 26-0; 50-4; 65-10; 77-10)
  • ACB COSTA DA MORTE: Esther, 22 ptos; Sabela, 12 ptos; Yaiza, 10 ptos; Chasco, 6 ptos; Fani, 15 ptos (1tripla) – quinteto inicial – Tania, 2 ptos; Vivi, 2 ptos; María, 8 ptos.

Partido sin moita historia, no que as rapazas de Pais levaronse o partido sin ningún tipo de complicacións.

2ª División Cadete masculino, xornada 11

• Resultado: ACB COSTA DA MORTE – SALGADO MONTROVE (50-36).
  • Parciais: (8-10; 15-14; 13-6; 14-6) (Acumulado: 8-10; 23-24; 36-30; 50-36)
  • ACB COSTA DA MORTE: Cristian Marcote, 20 ptos; Christian Vazquez, 0 ptos; Nando, 4 ptos; Adrián, 14 ptos; Diego, 10 ptos – quinteto inicial – Xabier, 2 ptos; Luciano, 0 ptos; Amadeo, 0 ptos; Fran, 0 ptos.

Partido que nos dous primeiros cuartos estivo con alternancias no marcador, con diferenzas minimas; na segunda parte, os rapaces de Cee pouco a pouco foronse distanciando no marcador co obxetivo de remontar o basketaverage que traían os de Oleiros, que era de 12 puntos; tensión nos últimos compases do partido cando a diferenza oscilaba entre os 10 e os 14 puntos, e estar o alcance a remontada, que finalmente sí conseguiron no último minuto de partido.

2ª División Cadete Feminino, xornada 11

• Resultado: ACB COSTA DA MORTE – SANTO DOMINGO DE BETANZOS (38-24).
  • Parciais: (10-6; 12-6; 12-4; 4-8) (Acumulado: 10-6; 22-12; 34-16; 38-24)
  • ACB COSTA DA MORTE: Lorena, 17 ptos; Tania, 8 ptos; Vivi, 0 ptos; Carmen Mª, 2 ptos; María Castro, 9 ptos – quinteto inicial – María Agulleiro, 2 ptos.

Partido no que as locais, no primeiro e segundo cuarto foron aumentando a diferenza no marcador ata os 10 puntos para no 3º cuarto irse no marcador e ter un último cuarto no que xogaron ca ventaxa que tiñan.

2ª División Infantil Feminina, xornada 8 (xogado o domingo)

• Resultado: CALASANCIAS - FERROATLANTICA ACB COSTA DA MORTE (48-32).
  • Parciais: (6-9; 8-9; 13-5; 21-9) (Acumulado: 6-9; 14-18; 27-23; 48- 32)
  • FERROATLANTICA ACB COSTA DA MORTE: Lucía Ferrol, 13 ptos; María, 4 ptos; Andrea, 4 ptos; Fátima,6 ptos; Cynthia, 5 ptos – quinteto inicial – Nerea, 0 ptos; Lorena, 0 ptos.

Partido no que as rapazas da Costa da Morte mantiveron o tipo ata o descanso, pero o cansancio pasou factura pola falta de cambios, e por ter xogado o día anterior outro encontro, ante un equipo que tiña 11 xogadoras para xogalo partido.
O peor non é a derrota senón as lesións que tiveron algunas das nosas xogadoras que obliga a aprazar o partido da próxima xornada.

2ª División Infantil Feminina, xornada 10 (xogado o sábado)

• Resultado: FERROATLANTICA ACB COSTA DA MORTE – BASQUET CORUÑA (49-27).
  • Parciais: (8-10; 15-7; 13-4; 13-6) (Acumulado: 8-10; 23-17; 36-21; 49-27)
  • FERROATLANTICA ACB COSTA DA MORTE: Lucía Ferrol, 29 ptos (1 tripla); María, 7 ptos; Andrea, 5 ptos; Fátima, 8 ptos; Cynthia, 0 ptos – quinteto inicial – Nerea, 0 ptos; Elena, 0 ptos; Lorena, 0 ptos.

Partido, no que salvo o primeiro cuarto, dominaron as rapazas de Cee sen maiores problemas.