Mércores. 24.04.2024

O coristanqués Cristian Muíño, campión do I Circuito Correndo pola Costa da Morte

Cristian Muino Campion do I Circuito Correndo pola Costa da Morte-Foto-Vela Muxia

Despois de 8 carreiras por 8 concellos da volta, máis de 2000 participantes, esta fin de semana remataba en Muxía o I Circuito de Carreiras Pedestres Correndo pola Costa da Morte. Unha proba clara de que o atletismo é un deporte en auxe, deixando claro que aquí nos gusta máis saír a correr que non ir facer running.

A I Carreira Pedestre de Muxía servía para poñer o punto e aparte a este pioneiro Circuito. Foron máis de 250 participantes, 120 en categioría Sénior, os que desafiaron ao tempo na mañá dominical. Pero é que ademais viña pendente dunha posible loita no máis alto, pois Míchel Antelo chegaba con algunhas posibilidades de arrebatarlle o título a Cristian Muíño.

Teresa Castro campiona en Muxia-Foto-Bela Muxia

O de Coristanco chegaba líder e como gran favorito, e non decepcionou. Quedou campión, sacando case que medio minuto ao compostelán Manuel Nodar. 3º foi o carballés Javier Seoane Puga, por diante de Albertou Carou Carril, de Bertamiráns (3º na xeral), o lucense Jesús Rego e o vimiancés Míchel Antelo, que chegaba con posibilidades de superar a Muíño pero que nada puido facer ante o gran ritmo desta proba final.
Máis nomes costeiros se achegaron pola zona alta, como o noso compañeiro ceense Jorge Lariño, o zaense César Vázquez Agra ou o xalleiro Gonzalo Silva Brenlla, todos entres os 10 primeiros. Pero tamén atopamos por aí ao corcubionés José Manuel Lago Cés, o de Brens, Arturo Pasantes, o carnotán Josecho González Rey; o ceense Kiko Lago ou o muxián Javier Barrientos Oreiro, que tivo a honra de ser o mellor atleta local.

Xa en categoría Feminina, a vimiancesa Teresa Castro, unha das nosas veteranas, proclamábase campiona desta proba muxiá, por diante da herculina Eva Portas e da ceense Belén Pérez Martínez.
Na Xeral non houbo demasiada competitividade, pois só houbo dúas atletas que fixeron o número mínimo de probas para puntuar, e precisamente Belén foi a campiona global, por diante da de Zas, Carmen García García, que quedaba 5ª nesta proba.

Os peques ao poder

Carreira dos peques en Muxia-Foto-Bela Muxia

As probas dos peques foron das máis movidas, pois as familias moven moita xente. O alcalde Félix Porto foi o encargado de facer a entrega das medallas.

Quedamos pendentes pois da cita do ano que vén deste Circuito, que xa se marcou grandes logros dende o seu comezo e que seguro ten un fabuloso futuro para seguir vertebrando a Costa da Morte a través do deporte.