Xoves. 16.05.2024

3ª Autonómica: Loita densa entre os de arriba

Os catro primeiros clasificados no fallaron, uns con máis apuros que outros sacaron os seus partidos e, xunto co Montelouro, semellan que xa empezan a marcar unha distancia co respecto ao resto de equipos. O Montelouro perdeu pola mínima e nos últimos minutos fronte ao Coristanco, esta semana xogando tres encontros, un deles contra o Carnota, será unha boa vara de medir as posibilidades do equipo.

Un dos equipos que ben coma un tiro é o Fisterra B, o filial está 6º e parece que pode ser a máxima ameaza aos equipos de arriba, sempre e cando o equipo A llo permita. O Cerqueda e Porteño non acaban de saír do bache.

Coristanco - Montelouro (1-0)

• CORISTANCO:: Pombo, Arantón (Carlos, min.60), Oscar (Germán, min.75), Luís, Marcos, Castro (Adrián, min.70), Iván, Sergio, Benitez, Mallón e Toniño.
  • MONTELOURO:: Canario, Pablo (Dani, min.75), Alvaro, Juan, Teo, Chema, Chumy, Denís (Pesco, min.65), Geiko, Raúl (Fernando, min.60) e Rico.
  • Goles:: 1-0, min.86: Toniño, de penalti.
Partido xogado de poder a poder. Sobre a campá marcou o Coristanco o gol que lle deu tres puntos importantes nun partido moi igualado. Toniño materializou un penalti feito sobre el.

Camelle - Fisterra B (2-4)

• CAMELLE:: Carlos, Buri, Cristian, Valiña, Adrián, René, Mario, Alvaro, Tedín, Jose e Coruña. Tamén xogaron Sergio e Alberto.
  • FISTERRA B:: David Perlón, Cote (Eloy, min.60), Pablo, Jorge (Manu, min.64), Didier, Eddy, Dudo, Marco (Tano, min.52), Juanjete (Rubia, min.58), Pirri e Insua (Gabi, min.58).
  • Goles:: 0-1, min.12: Juanjete; 0-2, min.33: Pirri; 0-3, min.51: Insua; 0-4, min.56: Pirri; 1-4, min.80: René; 2-4, min.85: René.
O Fisterra B pegou un golpe de autoridade na súa visita ao Hermanas Patiño. Durante a primeira metade o filial verdillo foi moi superior e ao pouco de comezar Juanjete aproveitou unha xogada de Pirri para adiantar ao filial no marcador. Mais tarde o conxunto fisterrán conseguía aumentar a súa vantaxe por medio dun oportunista Pirri que se adiantou ao porteiro para facer o 0-2; Así se chegaría o descanso con un resultado que puído ser superior. No arranque da segunda metade os visitantes puxeron máis distancia no marcador por medio de Insua, tras unha gran xogada de Juanjete, e con Pirri ,que fixo o cuarto gol cun gran disparo. Xa ao final, o Camelle recortaría distancias, con dous grandes goles de René, un de vaselina e outro cun disparo dende a frontal que se colou por toda a escadra. Con esta vitoria o Fisterra B xa e sexto de novo e continua na loita por lograr o ascenso este curso sempre e cando o equipo A llo permita ascendendo eles a Primeira.

Lira - Independiente (1-2)

• LIRA:: Quique, Jose, Fernando, Pelexo, Eduardo, Geray, Gabri, Suso Patachín, Ancho, Fran Perico e Fran Pasiños. Tamén xogaron Ismael, Santi, Miche, Fran Figueiras e Yago.
  • INDEPENDIENTE:: Upi, Rafa, Jorge, Brais (Dani Rosalía, min.60), Toni, Moreno (Javier, min.65), Carlos, Efrem, Iván Lorenzo, Roberto e Juni.
  • Goles:: 1-0, min.15: Ancho; 1-1, min.47: Iván Lorenzo; 1-2, min.53: Juni.
Gran actuación do meta visitante Upi que foi o xogador clave para que os de Carballo se levaran os tres puntos do campo de Portocubelo. Adiantáronse os de Lira por medio do seu adestrador-xogador Ancho, pero ao saír do descanso os visitantes déronlle a volta ao encontro. Na reta final do encontro os locais empurraron bastante pero non encontraron recompensa

Carnota - Soneira B (4-3)

• CARNOTA:: Nowita, Tono da Caixa, Pedro, Manuel David, Brea, Manuel Luís (Pedro, min.75), Jacobo, Rodrigo (Andrés, min.60), Borja Santos (David Castreje, min.75), Manoliño (Tono Goyanes, min.65) e Casti.
  • SONEIRA B:: Víctor, Chans (Curra, min.55), Marquitos (Richi, min.46), Alberto, Pichón (Chuchi, min.65), Dani, Roi, Quilmes, Cho (Kevin, min.55) e Capote (Manu, min.65).
  • Goles:: 1-0, min.15: Manoliño; 2-0, min.25: Casti; 3-0, min.27: Casti; 3-1, min.38: Cho; 4-1, min.52: Casti; 4-2, min.75: Dani, de falta; 4-3, min.82: Richi.
O Carnota puido golear e acabou pedindo a hora nos últimos minutos. Os de Vimianzo conseguiron acurtar distancias con varios xuvenís e cadetes sobre o campo e aínda que non gozaron de ocasións moi claras para empatar si que puxeron o nerviosismo no bando local.

Cabana - Porteño (1-0)

• CABANA:: Añón, Jose, David (Adrián Santamaría, min.65), Marcos, Pancho, Diego (Eloi Pereira, min.55), Sandro, Darío, Josiño (Fernando, min.85), Adrián (Eloi García, min.70) e Nando.
  • PORTEÑO:: Asiel, Pejo, Yago Carril, Brais, Asier (Tajes, min.78), Cousillas, Ismael (Brais, min.82), Varela (Oscar, min.65), Jorge e Alex Cameans (Iago, min.82).
  • Gol:: 1-0, min.75: Nando.
Gran partido o xogado entre Cabana e Porteño, o líder tivo que empregarse a fondo para levarse os tres puntos. O partido foi moi físico e nesas gañaron os de Pablo Mallón que demostraron, cando menos neste encontro, atoparse en mellor condición. Os locais puideron adiantarse ao 15 minutos por medio dunha pena máxima, pero Asiel detivo o lanzamento de Nando, na acción que dou orixe ao penalti os locais reclamaron expulsión de Cousillas por sacar o balón coa man na liña de gol. Os locais dominaban o balón e creaban perigo a balón parado, así chegou o gol, tras un córner o balón queda rexeitado no borde da área e Nando disparo raso e ante a aglomeración de xogadores na área Asiel pouco puido facer para deter o disparo. Nos minutos finais os xogadores de Gerpe apretaron e puideron acadar o empate, pero ao final foronse de valeiro das Redondas e vanse descolgando dos primeiros postos da táboa. No bando visitante debutou o coruñés Alex Cameáns que xa xogara no equipo porteño fai un par de anos e tamén no Baio.

Laxe - Cerqueda (1-1)

• LAXE: llote, López, Jaja, Óscar, Aarón, Rubén, Jacinto, Gándara, Martín Rivera, Felipe e Samu.
  • CERQUEDA:: Fredi, Rober, Juan, Athu, Javi Pazos (Maikel, min.56), Santi, jorge, Dani Añón, Manu e Alex.
  • Goles: 1-0, min.16: de penalti; 1-1, min.88: Alex.
Encontro moi igualado e cun xusto empate de puntos. Os visitantes están a acusar as baixas e xa perderon a frescura de comezo de liga, mentres que os de Laxe estanse a mostrar moi competitivos no seu campo e seguen enganchados ao pelotón de equipos que loitan polo ascenso. Os de Laxe estiveron mellor nos primeiros corenta e cinco minutos e ao saír do descanso puideron sentenciar o encontro, perdoaron e os malpicáns pouco a pouco foron crendo en sacar algo positivo e atopáronse co gol da igualada a rentes do final.

Atl. Pereiriña - Corcoesto (3-2)

• ATL PEREIRIÑA:: Adrian, Alvaro, Mario Brens, Mateo (Javier, min.70), Javichu, Alex, Mario, Poqui, Nestor, Morcillo (Rafa, min.55) e Victor.
  • CORCOESTO:: Siro, Miguel (Manuel, min.46), Luís, Germán, Pablo, Uru, Longo, Rodri (Xabi, min.25), Lista, Couto (Pichón, min.60) e Miguel.
  • Goles:: 1-0, min.2: Mateo, de cabeza; 1-1, min.44: Lista; 1-2, min.50: Miguel; 2-2, min.87: Luís en propia porta; 3-2, min.92: Mario de Brens.
  • Lesión:: Os xogadores visitantes Miguel e Rodri, ambos con rotura de fibras.
Partido marcado polo retraso ocasionado por presentarse unha hora tarde o colexiado, cousa que non se recolleu en acta e que por tanto non será sancionado, cousa que pasaría si algún dos equipos chegara tarde. No deportivo, o choque estivo dominado polos locais na primeira metade que se atoparon cun espléndido Sito que lle detivo bos balóns a Mario, Morcillo e Nestor. Os visitantes conseguiron empatar xusto antes do descanso e ao saír deste marcaron o segundo, dous goles psicolóxico que descentraron os locais que se foron do encontro e non o souberon aproveitar os de Corcoesto para finiquitar o encontro. Nos últimos minutos dous balóns en longo déronlle a vitoria aos da Pereiriña.

Muxía - Outes (0-2)

• MUXÍA:: Angel Luís, Raúl, Ramón (Jose Antonio, min.65), Currás, Jose Manuel, Javi, Ziro, Julián, Arxires, Pataca (Martinciño, min.10) e Albertiño.
  • OUTES:: Gato, Martín, Debé (Martín, min.90), Chúa, Arturo, David, Potro (Lass, min.60), Saúl, Deivi (Pitu, min.84), Pesco (Kin, min.46) e Fernando (Fabio, min.71).
  • Goles:: 0-1, min.10: Deivi; 0-2, min.22: Deivi.
  • Expulsión:: O meta local Angel Luís (min.87) por dobre cartón amarelo por protestar cando xa estaba xogando diante tres porñerse Jose Antonio na porta.
Con dous goles idénticos sentenciou o Outes nos primeiros minutos o choque no difícil campo, para eles, da Arliña. Un centro por banda de Pesco que Deivi remata coa cabeza. Tras marcar tan cedo, os visitante dedicáronse a controlar o choque e puideron marcar algún gol máis, o equipo local apenas tivo ocasións de gol.

Xaviña - Alcaián (2-1)

• XAVIÑA: Diego, Chiribí, Juan Antonio, Sergio, Maikel, Gatuso (Adrián, min.85), Búa, Angel (Brion, min.75), Elvis, Juan (Alberto, min.60) e Martín (Saviola, min.55).
  • ALCAIÁN:: Rizos, Andres, Diego (Rubén, min.60), Pombo, Luis, Pio, Nahuel (Iván Souto, min.55), Victor, Roberto, David (Portillo, min.70), Tote.
  • Goles:: 0-1, min.35: Tote; 1-1, min.55: Elvis; 2-1, min.60: Búa.
  • Expulsión:: O local Elvis (min.76) por dobre cartón amarelo.
Partido moi igualado, no que o maior acerto rematador dos locais na segunda metade foi decisivo para sumar os tres puntos. Non lle fallou o dito aos xaviñáns “adestrador novo vitoria segura”. Trala marcha de Camuel o camariñán Pepucho colleu a rendas do equipo esta semana.

• Redacción de Deportes de QPC ([email protected]).
  • Colabora Serxio Domínguez e Luís Alberto Sambad.