Xoves. 18.04.2024

O Oso Polar segue vivo

Volvía o ACB Costa da Morte a actualidade deportiva tralo completo entroido de comparsa. E volvía con unha gran vitoria, in extremis e pola mínima, que o mantén vivo no Gr. Norte da 2ª División Sénior Masculina das Ligas FGB.
O conxunto costeiro segue na penúltima posición, pero está a tan só un punto o mesmo Sagrado Corazón, e do Maristas. Deste xeito o Oso Polar segue con opcións de alcanzar o obxectivo da permanencia, aínda sabendo que a empresa é moi difícil.

Sénior masculino

• Resultado: OSO POLAR - SAGRADO CORAZÓN (56-55)
  • Parciais: (14-11; 9-16; 21-15; 12-13)
  • OSO POLAR: Fabián (1), José Ramón (15), Pais (8), Santi (13), David (16). Tamén: José (1), Manu (2), Andrés, Rober, Sergio, Anxo.

artido disputado na tarde do domingo no Pavillón Municipal de Cee, que rexistrou unha boa entrada duns 100 espectadores aproximadamente. O partido prevíase tenso, entre dous conxuntos da parte baixa da táboa, e así foi, non predominou a calidade, pero se a loita por cada balón coma se fose o último, e o igualado do marcador fixeron que o partido fose vibrante para todos os asistentes.
Comezaba ben o partido para o equipo local cun xogo en ataque moi fluído, con todo en defensa había moitos problemas para controlar o rebote, algo do que viviu o Sacro Corazón durante este primeiro período.

No segundo cuarto apareceu o desfalecemento habitual de todos os partidos, propiciada pola precipitación en ataque e unha leve relaxación en defensa, por sorte a relaxación durou pouco tempo e chegouse ao descanso tan só 4 puntos por abaixo.

A saída do descanso foi fulgurante por parte dos da Costa da Morte que anotaban con fluidez a través de Santi e José Ramón (gran partido de ambos) apoiados por David (8 puntos neste cuarto) que ata o momento había pasado desapercibido por estar cargado de faltas. Con esta reacción entrábase no cuarto definitivo con 2 puntos de vantaxe e todo por decidir nun cuarto final de moita tensión.

O período definitivo comezou moi ben, co Oso Polar tomando vantaxes de 4 e 6 puntos e ameazando con romper definitivamente o partido, con todo tocaría chegar novamente a un final apertado no que neste caso saíu cara.

Vindeira cita

• A próxima semana toca derbi en Carballo, ante o Carballo Basket o domingo ás 12:00 no Pavillón da Zona Escolar.

Infantil masculino

Os mozos do Ferroatlántica tiñan dobre xornada, que comezaba o sábado moi cedo en Coruña contra o BCA (57-32).
O partido comezou moi igualado, con moi boa defensa por parte do equipo visitante e con rápidos contraataques que sorprendían unha e outra vez ao equipo coruñés. Pero pronto comezaron os problemas na defensa do 1x1 que xa non desaparecerían en todo o encontro.
Aínda así ata o descanso a igualdade foi máxima, a partir de aí a cousa cambiou bastante, o BCA empezou a estar acertado no tiro exterior algo que terminou de minar as ilusións do Ferroatlántica. Ademais neste momento baixara moito o acerto en ataque, ata fallando varias situacións de 1x0.

Case sen tempo para descansar madrugábase de novo o domingo para visitar a cancha do Calasanz A. Desde o inicio o equipo local tomou pequenas vantaxes no marcador, xa que grazas á súa superioridade física non nos permitía dominar o rebote para facer o noso xogo de contraataque, ademais cabe destacar que o equipo coruñés facía moi ben o balance defensivo.
No 2º cuarto a superioridade física do Calasanz fíxose máis patente ao cometer Cristian o seu 3ª falta persoal. O equipo local xa dominaba o xogo a pracer baixo ambos os taboleiros o que lle levou a endosarnos un parcial de 15 a 2.
O partido parecía resolto, pero nada máis lonxe da realidade...cando o Ferroatlántica atopábase 24 puntos por abaixo chegou a gran remontada, cunha forte defensa conseguimos pornos a 7 puntos, pero entón fallaron as forzas e o tempo e non se puido culminar a remontada. Resultado final 46-35.

Alevín Feminino

• Resultado: FERROATLÁNTICA - JESUITINAS (21-44).

Outro partido no que as mozas xogadoras do Costa da Morte competiron ao máximo, pero unha serie de descoidos defensivos, xunto con erros en canastras fáciles levaron a que o equipo de Jesuitinas fose tomando vantaxe no marcador. Con todo o bo traballo que veñen desenvolvendo as xogadoras durante os adestramentos aos poucos vai dando os seus froitos, e aínda que a tempada está sendo dura, todos os ensinos desta tempada serán moi aproveitadas nos próximos anos.

Alevín masculino

• Resultado: FILLAS DE JESÚS -FERROATLÁNTICA (41-53)

Partido moi duro e complicado o disputado na mañá do sábado polos nosos mozos, que con todo en moitas fases do encontro foron capaces de desenvolver o seu xogo de rápidos contraataques. Pero o equipo contrario nunca deu o partido por perdido e loitou ata o último segundo. Toca seguir mellorando, para poder estar nas posicións de cabeza ao final de tempada.