Domingo. 05.05.2024

3ª Autonómica: Coristanco, Montelouro e Baíñas encabezan a táboa

Corcoesto-Montelouro-Foto-Edu Olveira

Trío de cabeza con 6 puntos trala 2ª xornada da 3ª Autonómica. Só o Coristanco, o Montelouro e o Baíñas sumaron os 6 puntos. Pero por diferentes vías. Se o Coristanco xa superou a dous dos aspirantes, e este domingo con goleada, Montelouro e Baíñas tiraron algo da sorte para sumar a súa segunda vitoria.

Por abaixo, sorprende que sexa o Laxe o único que aínda non sumou, pero non está tendo a sorte de cara o equipo de Toni.

Laxe - Seaia (2-3)

• LAXE: Anxo, Aarón (López, min.46), Naya, Borja, Jacinto, Gora, Castro, Carrabete (Zurich, min.60), Saleta, Samueliño, Anxo (Adrián, min.60).
  • SEAIA: Jesús, Sergio, Javi, Ramón, Martínez, Martuxa, Alberto, Parga, Juni (Chenco, min.70), Camilo, Richar (Medros, min.40) (Adra, min.65).
  • Goles: 0-1, min.30: Camilo remata un centro de Juni nunha contra; 0-2, min.40: en propia tras un centro de Camilo; 1-2, min.60: Anxo; 1-3, min.65: Juni de novo se colou pola banda e marcou no man a man; 2-3, min.75: Samueliño cun zapatazo.
  • Expulsión: o local Borja (min.75).
  • Lesión: O visitante Medros.

Partido bonito, de ida e volta, con dous bos equipos, que levou un Seaia que se puxo por diante e soubo aguantar, e que parece que pode contar para estar arriba. Foi un primeira metade moi mala dos de Toni, ante un Seaia que ten moi claro o seu xogo, sen complicarse nada atrás, e buscando moi ben as bandas con diagonais aproveitando a rapidez de Camilo e Juni.

A primeira metade remataba cun 0-2 para os malpicáns. O Laxe, cos cambios, veuse arriba na segunda apretou espoleado polas bancadas. Conseguía recurtar pero de contado Juni ampliaba a renda.
Aínda ao final puido empatar o Laxe, con varias ocasións para Samueliño de cabeza, e Saleta cun bo tiro cruzado. Se cadra o empate podía ter sido máis xusto, pero os 3 puntos marcharon para Malpica.

Castrelo - Cerqueda (1-1)

• CASTRELO: David, Marcos, Mario, Luís, Rodri (Esteban, min.60), Pichón, Chapu (Gus, min.70), Gatusso (Edreira, min.60), Roi (Miguel, min.80), Pichel, Félix.
  • CERQUEDA: Rubén, Manuel (Uru, min.46), Pailos, Javi Pazos, Pablo, Dani, Sergio, Bastón (Eliseo, min.46) (Juanjo, min.60), Xabi (Carlos, min.46), Lorenzo, Darío.
  • Goles: 1-0, min.40: Gatusso de penalti; 1-1, min.50: Carlos de cabeza tras un córner.
  • Lesión: Eliseo con rotura de fibras.

Partido intenso, bonito, sen demasiadas ocasións, que remataba cun empate xusto. O Castrelo doulle unha lección táctica ao Cerqueda nunha primeira metade de dominio local, cun Cerqueda que deixaba o balón para intentar saír á contra, coma nunha saída de Bastón que mandou desviada ou un rexeite de Lorenzo que foi alto.

Marcou ao fío do descanso o Castrelo, e na segunda, co gol en contra, o Cerqueda intentou irse arriba, pero non podía ante un gran Castrelo. O Cerqueda buscaba fútbol directo e tardou pouco en chegar o empate nunha xogada a balón parado.

Ao final puido caer para calquera lado. O Cerqueda pediu un penalti, e se Miguel e Félix tiveron boas ocasións para os locais que parou Rubén cos pés, Javi Pazos tivo un remate de cabeza fóra nun córner para os visitantes.

Baíñas - Muxía (1-0)

Javi Suarez controla no Bainas-Muxia-Foto-Jorge Parri
  • MUXÍA: José Antonio, Carlos (Pataca, min.55), Currás, Pesqui, Denís, Pereira, Santi Papi (Juan Prado, min.61), Julián, Carliños (Pesqui, min.75), Adrián Melo (Iván, min.60) e David.
  • Gol: 1-0, min.44: Mario de falta lateral por debaixo das pernas dun defensa.
  • Expulsión: o muxián Denís e o local Capote no min.87 por un combate.

Partido moi igualado, cun Baíñas buscando balóns longos, con moita dinamita arriba, pero aínda sen un estilo; e un Muxía moi forte, que tivo algunha ocasión máis.

O gol chegou ao fío do descanso cun balón de Mario que se colaba entre as pernas dun defensa. Na segunda o Muxía foise arriba, e os últimos 20 minutos foron de asedio visitante, con ocasións de David nun man a man no primeiro tempo, e na segunda Pataca tivo dúas, e Carliños tivo unha moi boa. Pesqui e Currás tamén puideron empatar, e ademais os muxiáns pediron un penalti os muxiáns que o colexiado sacou fóra.

Mario loita con Santi Papi no Bainas-Muxia-foto-Jorge Parri

Corcoesto - Montelouro (1-2)

• CORCOESTO: Héctor (Patelo, min.46), Edelmiro, Pichu, Germán, Ángel (Miguel, min.70), Luís, Pablo, Gonzalo, Javi (Alberto, min.80), Cristian (Rodri, min.60), Martín.
  • MONTELOURO: Isma, César, Abel, Pedro, Geico (José, min.85), Pablo (Bruno, min.82), Chema, Benjamín, Sani Sahorta, Pesco (Raúl, min.80), David (Ancho, min.55).
  • Goles: 1-0, min.15: Gonzalo chuta, o balón pega no longueiro, rebota nun defensa e se cola; 1-1, min.35: Pesco; 1-2, min.50: Pesco.
  • Lesión: o porteiro Héctor polo que Edelmiro tivo que situarse baixo paos.

Partido moi tenso, cun Corcoesto de Martín Lema máis a entonado, máis afeito ao campo, pero un Montelouro tremendamente eficaz. Saiu forte o equipo local, presionando arriba, e froito do dominio chegou o gol inicial.

Estirouse o equipo de Jurjo e conseguía empatar a Pesco, que aproveitou coma se fose ouro os dous regalos da defensa cabanesa para volver a marcar á volta do descanso.

Na segunda metade dominou o Corocesto pero o Louro estivo moi acertado nas contras. Ao final, puido ter chegado o empate pero Rodri fallou un penalti a falta de 4 minutos e os puntos marcharon para Louro, que hoxe contou ca sorte de cara.

Coristanco - Nantón (7-1)

• CORISTANCO: Fredy, Facal, Héctor (Juan,min.80), Rubén, Marcos (Añón, min.50, Mato, Luís, Iván (Scott, min.55), Pazos (Gonzalo, min.60), Toniño eTorreira.
  • NANTÓN: Pollo, Eloy, David Lareu, Amado, Manu, Martín, Carlos Vidal, Fabio, Dani, Cachi, Luís.
  • Goles: 1-0, min.3: Toniño; 2-0, min.7: Luís; 3-0, min.35: Pazos; 4-0, min.48: Toniño de penalti; 5-0, min.50: Torreira de tiro lonxano; 5-1, min.66: Carlos; 6-1, min.68: Toniño a pase de Luís; 7-1, min.87: Toniño.

Partido para esquecer do Nantón ant un Coristanco ao que lle saíu todo. En apenas 7 minutos os de Da Silva case que sentenciaran o partido. O míster conta xa con Toniño, e que hoxe fixo 4 e parece que pode chegar á loita plo pichichi tras un ano en branco por mor dunha grave lesión. O marcador rexistraba un claro 3-0 ao descanso, malia que o Nantón tivo un par de chegadas para engancharse no partido nos pés de Dani e Lareu.

O Coristanco era superior sobre todo en actitude, e en acerto cara gol, pois cada chegada subía ao marcador.

Ameixenda - Lira (0-2)

Ameixenda ante o Lira-Foto--Jorge Parri
  • AMEIXENDA: Óscar, Grille (José, min.46), Barrientos (Brais, min.75), Camacho (Bicho, min.46), Bruno (Mateo, min.46), Bichiño, Iván, Jesús (Demetrio, min.75), Borja, Chiru e Miro.