Venres. 26.04.2024
El tiempo

Lembrando o Prestige en formato podcast

PRESTIGE Podcast Carne Cruda
Lembrando o Prestige en formato podcast

Tras case unha década de esquecemento total, agás polas investigacións da nosa María Bella, este 20 aniversario do afundimento do Prestige está sendo unha perfecta excusa para que todo o estado volva mirar á nosa esquina. Para revivir a memoria da meirande catástrofe ambiental vivida no noso estado, para rescatar datos que non se fixaran nas nosas mentes, ou que non se deixaran analizar.

Ademais do doble programa especial de Salvados, que este domingo emite en LaSexta o segundo episodio.

Tamén en clave radiofónica temos varias opcións de revivir aquela época.

Carne Cruda

Teatro e xornalismo unen forzas para realizar unha serie en formato podcast da man do programa Carne Cruda. “Cando o mar se quedou mudo” consta de 4 episodios que lembran como foi aquela marea negra, a marea de bulos, a marea cidadá que respondeu á mentira e reflexiona sobre que nos/nos trouxo aquela marea.

Detrás dos micros, como locutora, Ana Pardo de Beira, co guión de Paola Obelleiro. Acompaña Viki Rivadulla ou Nacho Castro e os protagonistas de Chévere, a compañía de teatro que leva realizando o espectáculo de obra de teatro documental N.E.V.E.R.M.O.R.E..

O especial emitirse tamén na radioneria e Radio Roncudo.

Ser Podcast

Paralelamente, La Ser saca tamén un podcast especial de varios capítulos, locutado polo corcuñés Manuel Burque: Chapapote, la mancha del Prestige xa ten os seus 4 episodios publicados, falando con xentes como o percebeiro muxián Toñico Haz ou a voluntaria e agora mestra en Baio, a nosa Lola Rontano:

 

Artigos relacionados

Novas do Prestige

Seguemento do Xuízo do Prestige, por José Luís Louzán

Comentarios