Copa da Costa Xuvenil: Malpica, Cabana, Baio e Corcubión pasan a Oitavos

Igualadísima esta Fase previa da Copa da Costa Xuvenil. 4 equipos xa pasan a Oitavos. Malpica e Cabana enfrontaranse entre si, mentres que o Cee agarda ao Baio e o Bergantiños B agarda ao Camariñas.

Cabana - Coristanco (3-2)

• CABANA: Sergio, Amable, Oscar, Manuel, Alex, Chuki, Alex Mato (Nacho, min.70), Diego Varela (Carlos, min.55), Pacxel (Pablo, min.55), Miki (Jose Castro, min.60) e Jose.
  • CORISTANCO: Rubén (Gabriel, min.46), Martínez, Juan, Sergio (Golpe, min.65), Pita, Gonzalo, Pichel, Alejandro (Rubén, min.75), Dani, Pose (Brais Cadete, min.65) e Sergio Mato.
  • Goles: 1-0, min.56: Carlos; 1-1, min.60: Sergio Mato; 2-1, min.65: Jose Castro; 2-2, min.70: Pose; 3-2, min.90: Carlos.
Partido que mantivo a incertidume de saber quen pasaría a seguinte ronda ata o tempo de desconto. A primeira metade foi de moi pouco fútbol e ocasións na segunda melloraron os dous equipos e viñeron todos os goles seguidos. Cando semellaba que se iria a prórroga Carlos poñía o terceiro gol para os locais que lle permite pasar a fase previa e verse en oitavos co Malpica.

Malpica - Zas (3-2)

• MALPICA: Víctor, Eloi, Jorge, Javier, Pepis, Luisma (Fenosa, min.79), Miguel Dourado, Quintas, Camilo, Martín Uruguayo (Martín Maradona, min.62) e Eme.
  • ZAS: Dylan, Adrián, Oli, Ramón, Yago, Esteban, Roni, Capote (Kevin, min.83), Pastor, Isma e Víctor.
  • Goles: 1-0, min.21: Eme, de cabeza; 1-1, min.45+2: Víctor, de cabeza; 1-2, min.53: Víctor, de cabeza; 2-2, min.86: Eme.
Partido de moita tensión polo apretado do marcador, ambos equipos xogaron moi presionados e non sei vío un gran choque, aínda que a emoción durou ata o pitido final do colexiado Suárez Lamas. Eme marcou a rentes do final para evitar a prórroga e darlle o pase ao Malpica contra todo prognóstico.

Camariñas - Baio (0-1)

• CAMARIÑAS: Alvaro, Bieito (Alberto, min.75), Diango, David, Cristian (Juan Carlos, min.50), Ismael (Jose Carlos, min.70), Ismael Parga, Tajes, Yuyu, Martín e Joan.
  • BAIO: Poyo, Maikel, David (Eric, min.75), Pardo, Pablo, José Manuel (Marcos, min.60), Fachal, Manuel (Rafa, min.70), Valentin (Edgar, min.60), Bieito e Martín (Marcos, min.25).
  • Gol: 0-1, min.40: Valentín.
Ao igual que no resto de partidos de oitavos, o xogado no Hermanas Patiño estivo igualado e calquera dos dous equipos puido pasar de ronda. Na primeira metade os locais tiveron un penalti para adiantarse, corría o minuto 33 e Diango lanzou a pena máxima pero encontrouse cunha gran intervención de Poyo, que na segunda metade se convertería no gran artícife do pase do Baio. Perdoou o Camariñas e o Baio aproveitouse, xusto antes do descanso Valentín marcaba tras un erro defensivo dos locais. Na segunda metade os locais volcaronse na busca dos dous goles necesarios para darlle a volta a eliminatoria, pero atopouse cun Poyo que non concedeu opción a remontada. A contra o equipo de Nacho puido sentenciar, pero o marcador xa non se movería ata o final.

Corcubión - Outes (3-1)

• CORCUBIÓN: Abelleira, Toni (Cristian, min.50), Sergio, Marcos, Pablo, Gabi, Iago Lema, Brais, Mario de Lira, David e Iván de Carnota.
  • OUTES: Jona, Óscar, Pablo, Sergi, Alfonso (Chía, min.46), David (Juan, min.70), Piti, Rubén, Piki, Álex e Edu (Pesi, min.70)
  • Goles: 0-1, min.45: Iago Lema; 0-2, min.45+1: Iago Lema; 0-3, min.70: Iago Lema; 1-3, min.88: Sergi.
  • Expulsados: O local David (min.66) e o visitante Pablo, (min.66) na mesma xogada por enzarzarse entre eles cunha bofetada do xogador visitante e un "vai tomar polo cú" do xogador local.
Un minuto fatídico antes do descanso condenou ao Outes que tirou pola borda o bo traballo que viña facendo toda a tempada. Tras o primeiro gol local, no saque de medio campo roubaron o balón os corcubioneses e marcaron o segundo sen correr un minuto. Todo tras contar o conxunto local con varias ocasións para adiantarse no marcador. Na segunda metade os da Serra non se deron por vencidos, reduciron distancias e buscaron o segundo gol que lle dera o pase, pero este non chegaría. O Corcubión, que só puido xuntar 13 xogadores por mor das lesións, relaxouse pero non sufriu demasiado. Agora o Corcubión verase en oitavos ante o Bergantiños B.