Martes. 07.05.2024

Xsc e Dumbria de Cadetes comezan o ano con resultados dispares nas súas ligas

O ano novo non viña con boas cousas para os nosos nas respectivas ligas de cadetes. Na  División de Honra Cadete - Aluminios Dumbría o Dumbría sacaba algo positivo, conseguía un empate valioso nun desprazamento compricado fronte o Galicia Caranza que é un dos perseguidores do equipo de Juan Porrúa e Joaquin a estas alturas de competición sitúanse no posto 11 e moi lonxe do descenso . Por outro lado na Liga Galega Cadete o Xsc caía no seu campo con unha derrota moi holgada tralo visto no terreo de xogo, os Xalleiros seguen neses postos de cola pero  neste novo ano queren salir de ahí para poder salvar a categoria xa que se encontran no posto 15, dous postos arriba do descenso.
Aluminios Dumbría patrocina as Ligas Autonómicas - Coñécenos en aluminiosdumbria.es

División de Honra Cadete - Aluminios Dumbría, xornada 17

Dumbria - Galicia Caranza (1-1)
  • Dumbria: Jorge, Josiño, Fabio, Pablo, Raúl, Jose Lado, Ayoze, Marcos Moure, Javi Toja (Gabri, min.50), Borja Bouzón e Adrian Canosa (Brandon, min.46)
  • Arbitros: Adrian Gonzalez, Roberto Diaz e Christian Perez.
  • Goles: 1-0, min.28: Javi; 1-1, min.52: Jose Lado.
Na última xornada da primeira volta na división de honra cadete o Dumbria viaxaba a Ferrol para enfrentarse ó Galicia de Caranza coa idea de sumar os tres puntos e deixar ó equipo ferrolán un poco mais afundido na clasificación. Debutaban no Dumbria o infantil Adrián Canosa e a última incorporación procedente do Muxia o dianteiro Toja.O partido foi moi igualado, e so un penalti que unicamente o árbitro poido ver no area do equipo dumbriés atenazou os xogadores visitantes. Este feito fixo que os visitantes recuasen un pouco e marcou un resultado final que pudo darse de outra maneira. Na primera metade o Dumbria controlaba ben o encontro,dominaba o xogo,as internadas de Ayoze pola banda dereita creaban moito perigo no área do equipo ferrolán aínda que non atopaban rematador. No minuto 27 chegaba a xogada clave do encontro cando o central dumbriés Pablo saía ó corte dun balón encima da liña do lateral dereito  do área forcexeando cún atacante local e logo de que o balón botara no chan golpeaba na man,según o colexiado,e  sinalaba o punto de penalti que transformaba o xogador Javier conseguindo o primeiro tanto do encontro. O Dumbria buscaría o gol no que quedaba deste primero tempo aínda que non o conseguiría a pesar de ter alguna ocasión de gol clara. Na segunda metade o equipo de Juan e Joaquín volcaríase aínda maís en busca do gol, e enontraríao no minuto 51 logo dunha maxistral falta botada por Borja e que o muradán Jose logo dun gran cabezazo mandaba o balón a escadra do porteiro local-Kevin-. Seguía buscando o segundo gol o equipo dumdriés pero xa non conseguían mover o marcador e finalizaba o encontro cun empate a ún  que non é mal resultado e seguen sumando puntos nesta complicadísima categoría da división de honra cadete.

Liga Galega Cadete, xornada 17

XSC – CD CALASANZ      (0-4)
  • XSC : RUBEN (ANGEL); GUILLIN (MOSTEIRO, 70), ALBERTO, PABLO, OSCAR (BRAIS); RAUL (RUBEN) JUAN LOIS; MANUEL, CARLOS RIEIRO, THIAGO (HEITOR); GRILLE.
  • GOLES : 0-1, M. 39; 0-2, M. 49; 0-3, M. 77; 0-4, M. 81.
  • EXPULSIONES : Alberto, m. 48.
Castigo excesivo o sufrido polo XSC ante un rival que se aproveitou das baixas e a expulsión do central Alberto para rematar goleando un Xallas de Santa Comba que callou un bo primeiro tempo, onde gozou de dúas boas ocasións para adiantarse no marcador, pero ao que un erro, a un minuto do descanso, lle fixo chegar a este cun inmerecido 0-1 no marcador. Ás baixas de varios xogadores por lesión, uniuse, no descanso, a de Thiago, así como a expulsión de Alberto, con 0-1 no marcador, e o gol xusto na falta que propiciou a expulsión, o que rematou por sentenciar un partido aberto ata ese instante. Con dez xogadores, o XSC sufriu unha nova lesión, a de Raúl, pero aínda así o seu xogadores dérono todo sobre o terreo de xogo e puideron conseguir algún tanto en dúas ocasións moi claras deManuel e Carlos Rieiro, pero ben resoltas pola zaga e meta visitantes. Os dous últimos goles, xa co tempo practicamente cumprido, non fixeron xustiza á entrega dos locais, que rematan a primeira volta fóra dos postos de descenso, obxectivo fundamental esta tempada. O próximo choque, ante o Orillamar, antóllase clave nas ilusións dos verdenaranjas, pois os coruñeses son os antepenúltimos cun punto menos que os xalleiros.