Sábado. 18.05.2024

Ligas Galegas: O XSC complícase a vida

O XSC cadete de Corredoira en Fontenla Aluminios Dumbría, que cumpre 25 anos, patrocina as Ligas Galegas

Dous erros condenaron a un XSC superior ante un Imperátor que soubo aproveitar os seus dúas únicas ocasións para alcanzar un triunfo inmerecido ante un Xallas de Santa Comba que, en especial na primeira metade, moi superior e que non acertou ante a meta rojilla.
Unha derrota que complica a existencia dos xalleiros e mantenlles nunha delicada 15ª praza na clasificación, con dous puntos de vantaxe sobre o Orillamar, que parece será o rival nesa loita sen cuartel para eludir o posto de arrastre si prodúcese o descenso do Lalín na División de Honor cadete pois, aínda sendo da delegación de Ourense, sería situado no grupo de Coruña e Lugo.

Polo demais, e con menos cousas en xogo, os dous equipos dumbrieses colleitaron, tamén sendas derrotas. Os cadetes caían ante un gran Victoria, pero non teñen problemas na clasificación. Mentres, os Infantís case que se despiden da categoría tras unha nova derrota no derbi co Bergantiños, pero seguen competindo esperando por algún premio en forma de vitoria.

División de Honra Cadete - Aluminios Dumbría, xornada 27

• Resultado: Dumbría - Víctoria (0-1)
  • DUMBRÍA: Jorge, Josiño, Ayoze, Pablo, Fabio; Marcos, Jose, Adrián Canosa (Luís, min.60), Borja (Eloi, min.15), Xabi de Muros (Toni, min.65) e Mario (Adrián, min.41).
  • Gol: 0-1, min.70: tras un erro defensivo despois dun saque de portería.

Foi superior o Victoria, sobre todo o primeiro tempo, con bastantes ocasións. Pero o Dumbría aguantaba as embestidas locais e completou un máis que digno primeiro tempo.

No segundo tempo estirouse o cadro dumbriés, pero non tivo acerto nas súas chegadas. E nunha contra herculina, a só 10 para o final, chegaba o tanto visitante. A partir de aí, Juan mandaba, unha semana máis, ao central Pablo á punta de ataque, e tivo unha gran ocasión para acadar o empate, así como Luís, que faltando 5 minutos marraba unha clarísima ocasión.

Liga Galega Cadete, xornada 27

• Resultado:: Xallas StComba - Imperator (0-2)
  • XSC: Rubén; Raúl, Pablo (Brais), Alberto, R (Rubén Suárez); Carlos Baio, Juanjo; Manuel (Óscar), Carlos Rieiro, Thiago e Grille (Mosteiro).
  • Goles: 0-1, min.8; 0-2, min.39.

Os coruñeses aproveitáronse dunha perda de balón xalleira para, ao contragolpe, sacar petróleo na primeira acción ofensiva e colocarse cun 0-1 sorpresivo. Tralo tanto, quedou tocado o XSC, pero aos poucos foise facendo co mando do partido e puxo cerco á meta coruñesa. Pero, unha vez máis, as súas atacantes non estiveron finos á hora da definición, atopándose as súas remates co poste, nunha ocasión de Carlos Rieiro, e a actuación da defensa e porteiro visitantes, que abortaron claras oportunidades de gol para os locais, que puideron colocar o empate e ata darlle a volta ao marcador antes do sorprendente 0-2 do Imperátor, cando máis dominaba o Xallas e a falta dun minuto para o descanso.

A segunda metade foi un querer e non poder xalleiro, con dous lanzamentos ao poste e unha defensa sen concesións do Imperátor que non deixou mover o marcador final.

Liga Galega Infantil - Aluminios Dumbría - Play Off Descenso Norte Impar, xornada 5

Bergantiños - Dumbría (3-1)

• Resultado: DUMBRÍA: Juan (Breo, min.55), Sergio, Toni, Luís, Álex; Brais Fdez., Moisés, Xan (Berto, min.60), Adrián (Martínez, min.70); Ángel Sestayo (Joni, min.68) e Brais Tajes.
  • Goles: 1-0, min.17; 1-1, min.23: Adrián de falta; 2-1, min.52; 3-1, min.57.

Partido equilibrado, sobre todo no primeiro, con ocasións polos dous equipos. Comezou pegando Brais Tajes pero sen sorte cara gol, mentres o Dumbría sabía neutralizar o perigo de Martín, un deses xogadores que marca a diferencia na categoría. Pero marcaron os bergantiñáns ao cuarto de hora. Seguiron apretando os locais e Adrián e Tajes tiñan boas opcións, e aí chegaba o gol do empate, cunha boa falta de Adrián, deixando un igualado último cuarto de hora do primeiro tempo.

Na segunda, o choque estaba igualado pero conforme ía avanzando o tempo, o Bergan íanse volcando e xerando ocasións, chegando así os dous goles locais. Na última parte do partido o Bergan dominou pero contemporizando, ante un Dumbría que seguíu competindo ata o final e que non baixou os brazos, e que espera un premio ao seu traballo en forma da primeira vitoria nesta segunda fase.