Xoves. 28.03.2024

A 3ª Autonomica comeza o ano con moitos Goles e Goleadas

Daba comezo a 3ª Autonómica no novo ano cun encontro adiantado e con unha goleada de escandalo, o Corcubión endosaballe 11 tantos o Laxe, pero non sería a única goleada do fin de semana xa que o Muxia tamen goleaba o Castrelo e o Cerqueda vencía na casa do Lira para acercarse a esos postos de cabeza que segue mandando o Ameixenda que este fin de semana conseguia un empate nun campo dificil como o de Coristanco. Apretanse as cousas nesa parte alta e que un largo camiño que percorrer.
A Clínica Fisioterapia A Xunqueira, de Manuel Mira Llopis, patrocina da 3ª da Costa - Coñécenos a través do Facebook
Coristanco - Ameixenda (0-o)
  • Coristanco: Nacho, José Ferreiro (Adrian Varela, min.45), Alex Mato, Adrian Pazos, Antonio añon, Jonathan (Ruben, min.63), Hector, Gonzalo, Sergio (José Varela, min.83), Dani Facal, Alex Rodriguez (Juan Lagoa, min.45).
  • Ameixenda: Oscar Riolo, Mateo (Vicente, min.75), Javi, Samuel, Ivan Pequeño, David Bicho, Jesús, Demetrio (Javi Bicho, min.63), Ramiro, Cristian e Borja.
  • Arbitro: Borja Sanchez.
Partido no que o Coristanco saia moi ben, e creando ocasiones a balon parado, o Ameixenda non teria ningunha ocasión clara, e asi se chegaría o descanso. Na segunda metade seguiría o encontro da mesma maneira, con algunha chegada do Coristanco e poucas ou ningunha dos visitantes, os locais disporían dun penalti que lle fan a Lagoa e que el mesmo tira e  para Riolo, o Coristanco quedarianse con un home menos pola lesión dun xogador tras realizar os seus cambios. Empate que sabe a pouco para os dous. Lira - Cerqueda (1-2)
  • Lira: Manu, Pedro Suarez (Javi, min.60), José Formoso, Eloy, Javier, Adán (José Camaaño, min.36), Cibrán (Germán, min.45), Demetrio, Oliver, Yanky e Manuel Maceiras.
  • Cerqueda: Esmorís, Dario (Jhony, min.88), Pablo, Abdu, Dani, Sergio, Elvis (Fernando, min.75), Martin (Juan, min.60), Lorenzo, Xabi (Luis, min.51) e Marcos Pailos.
  • Arbitro: Adrian Perez
  • Expulsión: Jose Formoso (Lira)
  • Goles: 0-1 , min.13: Martin; 0-2, min.55: Martin; 1-2, min.77: Manuel Maceiras.
Antes de dar comezo o encontro gardabase un emotivo minuto de silencio polo pai de Charro. O encontro comezaba con un Lira mandando no centro do campo e creando algo de perigo, pero o pouco de comezar un centro de Pailos e ben rematado por Martin que poñía o 0-1 no marcador. Co 0-1 o Lira mandaba cada vez mais na posesión do balón pero un Cerqueda ben cerrado atras desbarataba todas as opcións dos locais, que tiveron ocasións para empatar pero a sorte este fin de semana non estaba de cara. Na metade desta primeira parte o xogador do Lira era sustituido por unha posible fractura na muñeca que fará que teña que pasar polo quirofano. Asi remataria este tempo. Na segunda parte o Cerqueda con unha gran xogada marcaria o segundo da tarde e poríalle moi costa arriba as cousas os locais. Un altercado con un afeccionado local trala expulsión  de  Jose Formoso xogador local ensuciaría un pouco a tarde de futbol en Lombáns, pero a actuación rapida da directiva dos locais evitaría que as cousas fosen a mais. O Lira cun home menos recurtaria distancias no marcador poñendo o 1-2 e incluso pudo empatar, pero non era o seu dia. Boa victoria do Cerqueda que se pon moi cerca do lider Ameixenda. Muxia - Castrelo (8-0)
  • Muxia: José Garcia, Martin Touriñan (José Caamano, min. 68), Sergio Lema, Juan Prado, Gerardo, Alberto Romaní (Ivan Lagoa, min.27), Javi Rey (Antonio, min.56), Jose Sar, Yonatan e Arxires (Diego, min.69).
  • Castrelo: David Buxantes, Raúl (Estebo, min.45), Dario, Luis, Ozón(Lesionado min.76), Victor (David, min.74), Isra (Lucho, min.35), Felix (Roi, min.57), Capote e Stiven.
  • Arbitro: Alejandro Gesto
  • Goles: 1-0, min.30: Yonatan; 2-0, min.32: Gerardo; 3-0, min.40: Arxiles; 4-0, min.44 :Juan; 5-0, min.50: Yonatan; 6-0, min.65: Ivan Lagoa; 7-0, min.75: Man e 8-0, min.80: Ivan Lagoa.
Daba comezo o encontro en Muxia e comezaban moi nivelados, sen un claro dominador ainda que os locais querían levarse o encontro, xa mediada a primeira metade o Muxia adiantaríase no marcador e rompería totalmente o encontro, a partir deste 1-0 chegarian o resto de goles moi seguidos para rematar a primeira metade e practicamente cerralo encontro, o descanso con 4-0 o Castrelo estaba desaparecido e o Muxía moi superior. Na segunda metade mais do mesmo con un Muxia arrollador e cerrando o encontro con unha goleada moi dura para os de  Vimianzo que rematarian o encontro con 9 xogadores por varias lesións. Corcubión - Laxe (11-1)
  • Corcubión: Roberto, Javi Suarez (Sergio, min.45), Jesús Dominguez, Antonio, Balucho (Javi, min.56), Sebas (Marcos, min.62), David Lourido (Luis Abelleira, min.62), Iago Lema, Gorka (Alberto Castro, min.45), Martin Dosil e Edu Pais.
  • Laxe: Anxo, Aaron, Ruben, Miguel, Sergio, José Suarez, Dani, Borja, Gora e Ivan Caamaño.
  • Arbitro: Edgar Soto
  • Goles: 1-0, min.2: Iago Lema; 2-0,min.18: Iago Lema; 3-0, min.21: David Lourido; 4-0,min.24: Iago Lema; 5-0, min.34 :David Lourido; 6-0, min.43: David Lourido; 6-1,min.56: Gora; 7-1, min.61: Javier Castro; 8-1, min.62: Iago Lema; 9-1,min.63: Antonio Trillo; 10-1, min.65 David Lourido e 11-1, min.76: Iago Lema.
Partido moi facil para os locais, un encontro onde o Laxe chegaba a xogar con só 10 xogadores de campo. O encontro comezaba e os dous minutos xa se adiantarían os locais e pouco despois chegarian o resto de goles acabando a primeira metade con un 6-0 para o Corcubión que nas ultimas xornadas ven pisando moi forte. A segunda metade xa foi de puro tramite e remataría o encontro con esta goleada. Un encontro onde os dous Killer mais destacados foron con 5 goles Iago Lema e con 4 de David Lourido.