Xuvenís: O Dumbría proclámase campión de campións

O Dumbria proclamouse campion en Esteiro-Foto-Jorge Parri

Practicamente non queda nada en xogo para a última xornada de Xuvenís. Co Grupo Norte da Copa da Costa xa finiquitado a semana pasada, a Liga dos campións sentenciada este pasado sábado en Esteiro entre os dous equipos clasificados para a Fase de Ascenso, só queda para a última xornada saber quen vai ser o equipo que queda eliminado para os Oitavos da Copa da Cosa no Grupo Sur, se Muxía ou Mazaricos. Ambos enfróntanse en Arliña a semana que vén, e se o empate lle vale aos amarelos, os vermells seguro que poñen toda a carne no asador.

banner-tenda-maisdeporte-cee

Liguila Previa á Fase de Ascenso á Liga Galega Xuvenil, xornada 9

Só quedaba saber quen era o campión. E o Dumbría, que xa partía como favorito despois do seu espectacular temporadón, trouxo a vitoria e o campionato de Esteiro. Os de Diego Lobelos e Óscar Leis van camiño de convertirse en lenda. Despois do ascenso do pasado á Liga Galega Cadete, este curso, en Xuvenís e cun equipo moi novo, van camiño do mesmo. Os números así o aseguran, con 23 partidos gañados, 3 empatados e só unha derrota, e 109 goles a favor e 18 en contra.
Os da Esteirana non quedan lonxe, e 22 partidos gañados, 1 empatado e 3 perdidos, con 103 goles a favor e 29 en contra.

Ambos serán os nosos representantes na Fase de Ascenso á Liga Galega, e con estas cifras esperemos que o ano que vén poidamos ter representación na categoría autonómica.

Esteirana - Dumbría (2-3)

Esteirana Xuvenil 13-14-Foto-Jorge Parri
  • ESTEIRANA: Marcos, Bolo, Tobío, Sergio, Rafa, Code, Damián, Pablo, José, Raúl e Adrián. Tamén xogaron: MJ, Cristian, Tiko, Fabio e Davichi.
Dumbria Xuvenil en Esteiro-Foto-Jorge Parri
  • DUMBRÍA: David, Maikel, Canario, Cabana, Roberto, Yeray, Martín, Adrián, Marcote, Pablo e Javi. Tamén xogaron: Juan de Dora, Edu, Oli e Portu.
  • Goles: 1-0: Martín; 1-1: Jose. 2-1: Raúl cun golazo de falta; 2-2: Javi (descanso); 2-3: Marcote de penalti cometido sobre el.
  • Lesión: o dumbriés Juan de Dora cunha pequena rotura de clavicula tras recibir unha dura entrada por detrás e caer mal no desconto.
Capis do Dumbria e Esteirana xuv-Foto-Jorge Parri

Xogábase esteiráns e dumbrieses o título da liga dos campións no Xosé Luís Vara. Un partidazo entre dous equipos que chegaban cuns números espectaculares a este punto da temporada, e que serán os que nos representen na Fase de Ascenso a Liga Galega.

Esteirana-Dumbria xuvenil-Foto-Jorge Parri

E non defraudou, foi un partido moi entretido, de gran intensidade, no que o Dumbría soubo manexar as súas armas, controlar ben a do cadro esteirán e levaron os puntos e o título tirando de eficacia, e aproveitando algún que outro erro defensivo local. O empate valíalle ao cadro dumbriés polo que a Esteirana sempre tivo que levar a iniciativa. Adiantouse por dúas veces o cadro local, nunha boa primeira metade dos de Martín, pero o Dumbía respostaba e ao descanso chegábase cun empate que favorecía aos visitantes pero que daba ás aos locais.

Segundo pasaban os minutos os locais tiñan que ir arriesgando máis e fio aí cando aproveitron os visitantes para saír a contra. Foi Marcote o que marcou e puxo en vantaxe aos dumbrieses. E aínda tiveron varias os de Óscar Leis e Diego Lobelos para sentenciar, así como tiveron os locais algunhas no treito final para empatar, pero o marcador quedou 2-3.

Óscar Leis atendendo a Juan de Dora, que se mancou no hombreiro-Foto-Jorge Parri

Cabana - Corme (3-3)

• CABANA: Adrián, Grille (Pablo), David (Varela), Raúl (Oliver), Aurelio, Diego Cacha, Alberto, Sergio, Redondo, Álex e Iván.
  • CORME: Rubén, Sergio, Fernando, Koeman, Cristian (Isaac, min.46), Brais, Kike, Manu, Alejo, Juanma (Alberto, min.46) e Bruno (Dani Chans, min.60).
  • Goles: 1-0, min.7: Iván; 2-0, min.10: Iván; 3-0, min.17: Alberto; 3-1, min.52: Kike de córner directo; 3-2, min.70: Kike de tiro; 3-3, min.80: Aurelio en propia meta.

Dous partidos nun os que se viviron nas Redondas, pero en ningún había nada en xogo e iso se notou na falta de intensidade. Ao descanso o marcador sinalaba un 3-0 para os locais, un marcador que xa se subira nuns primeiros 15 minutos, pero a partir de aí se relaxaron e non sentenciaron.

Na segunda, cos cambios cabaneses e a falta de interese, o Corme tomou o mando e remontou con moita fe.

Xallas StComba - Malpica (6-1)

XSC Xuvenil en Fontela-Foto-Luis Porto
  • XSC: Coke, Miki (Ángel, min.65), Perez, Jacobo, Parri, Tefy, Torres, Adrián, Fabián, Pablo, Sergio (Steven, min.46).
Malpica xuvenil en Fontenla-Foto-Luis POrto
  • MALPICA: Almeida, Brais, Chols, Canario, Víctor Novo, Jorge, Petís, Mouri (Plejo, min.68), David, Eloy, Kevin.
  • Goles: 1-0, min.25: Tefy aproveita que Almeida non atalla ben un centro; 2-0, min.28: Sergio Barbeira aproveita un rexeite de Almeida a tiro de Miki; 3-0, min.35: Pablo Landeira; 3-1, min.44: Víctor Novo de cabeza nun córner; 4-1, min.60: Adrián; 5-1, min.67: Pablo Landeira; 6-1, min.75: Pablo Landeira.
Miguel Almeida capis do XSC e Malpica xuv-Foto-Luis POrto

Partido sen máis historia que as peculiaridades que tiveron que pasar as metas dos dous equipos. I é que por bando malpicán, o dianteiro Almeida tivo que saltar dende o comezo baixo paus, ao estar operado do fémur o titular e único porteiro da plantilla Manuel. Ademais, Rafa tivo que meter ao porteiro suplente no campo, Ángel, ante a lesión de Miki, e pasou Coke ao lateral.

Do partido, pouco que contar. Un tocadísimo polas baixas e pola falta de tensión cadro malpicán se presentaba en Fontenla, e o XSC foi superior dende o comezo e xa ao descanso tiña o partido sentenciado.

Liga da Copa da Costa Xuvenil. Grupo Sur, xornada 6

Case todo decidido nos grupillos sosos da Copa. Se polo Norte quedaba o Castriz fóra, polo Sur son dous os equipos que non chegarán aos Oitavos. O Lira, que aínda non sumou, é un deses equipos. E con el, rematará a temporada prematuramente ou o Muxía, ou o Mazaricos. Ambos se xogan todo o sábado en Arliña. O empate válelles aos amarelos, pero a cousa seguro que non está fácil.

Se polo norte había que prestar atención, de cara á Copa, á intensidade do Camariñas, a calidade dos Baio e Ponteceso, e a potencia do Coristanco; polo Sur haberá que ter en conta ao Cee, coma sempre, a un Muros moi mellorado da man de Nieto, e un Fisterra que cando quere, pode.

Fisterra - Muxía (8-3)

• Goles: Abel (5), Adrián (2) e Javi para os fisterráns. Víctor Alcaina (2) e Paulo para os muxiáns.

Partido sen historia en Ara Solis, ao que chegaba o Muxía con 11 xustos e 3 cadetes. Abel foi o home do partido con 5 tantos, marcando xa dende os primeiros 10 minutos. Ao descanso, o marcador xa sinalaba un claro 4-0.

Mazaricos - Muros (0-5)