Sábado. 04.05.2024

1ª Autonómica: Un derbi de porta a porta

Suso foi o protagonista cun gol e unha asistencia no Corme-Baio-Foto-Fin Lema

Xornada fermosa e instensa esta a 25ª na 1ª Autonómica - Clínica Vértebra, cun derbi como prato forte. O Cairo acollía unha fermosa festa do Fútbol da Costa, rematando nun empate entre Corme e Baio que soubo peor na grada local, tras un partido un inesperado protagonista en ataque, o meta cormelán Suso.

Ademais, o Sofán rompíu a mala xeira de 5 partidos sen gañar, vencía a un rival directo polo ascenso e se volve meter na loita por todo. Gañou tamén o Malpica, que se afianza no medio da táboa.

Os que non sumaron foron o Soneira que viu como o Piloño levaba excesivo premio do Municipal; nin a Esteirana recibía ao líder, pero no campo da Salina non se sabía quen era o primeiro e quen o último da táboa. Unha derrota que así e todo deixa a sensanción en Esteiro de que pode competir con calquera e que a salvación, a 3 partidos, é factible.

A Clínica Vértebra, coa fisioterapeuta Berta Reimúndez e a podóloga Alicia Novás, patrocina a 1ª Autonómica e espérate en Baio. Coñéceas en Facebook

Sofán - Unión (2-0)

• SOFÁN: Lerma, Sito (Seo, min.78), Javi Souto, Félix Garrote, Rubén, Pablo Martínez, Diego Maneiro, Méndez (Eloy Boedo, min.65), Bertín (Míchel, min.60), Raúl (Iván Rojo, min.80) e Luís.
  • Goles: 1-0, min.18: Raúl aproveita en boca de gol un rexeite a remate de Rubén; 2-0, min.80: Raúl a centro de Luís nunha contra.

Por fin, tras 5 xornadas sen gañas, a SD volvía disfrutar dunha vitoria no seu fortín, o Carral. E o fixo tras un fermoso e intenso partido, como todos os desta campaña, ante un Unión que chegaba reforzado cas fichaxes do Ribeira, Dani Conde e Manoliño. Pero non lle tremeu o pulso aos de Josito, que se manteñen a 5 puntos do líder, o Villestro, empatado agora co propio Unión, tras este fantástico duelo no alto da táboa, pelexando ademais polo 2º posto de Promoción, unha loita na que tamén está o Puebla, tamén empatado a 46.

Foi un partido tremendamente serio da defensa carballesa, que non cedeu apenas ocasións, e ás que permitiu, estaba un firme Lerma para dar conta a súa veteranía. Ademais, estaba Raúl acertado arriba, e facendo gala do seu oportunismo, fixo dous goles dende área pequena que definen a un dianteiro.

Con Méndez como novidade no 11, a SD saíu mandona e a primeira media hora non deixou ao Unión saír do seu campo. Adiantouse pronto pero tardou en sentenciar, e o último cuarto de hora do primeiro foi de sufrimento local, pois o Unión rondou a meta local. Non sufríu tanto ao longo do segundo tempo a SD, pois se ben o control foi dos rivais, a defensa estivo perfecta e contra o final, unha fermosa contra levada por Luís permitía que Raúl puxera o segundo e definitivo tanto, sumando xa 12 na súa conta particular.

Soneira - Piloño (0-2)

Soneira-e-Pilono-no-Municipal-Foto-Oscar
  • SONEIRA: Anxo, Cristian Figueroa, Fran de Urroa, Maykel Alberto, Nazo (Mayor, min.50), De la Sierra, Richi, Basti, Javi e Brais Triñanes.
  • Goles: 0-1, min.10: Gol do piloño tras un balón colgado e un xogador visitante colleu unha volea impresionante pola escuadra; 0-2, min.65.
Soneira-Pilono-Foto-Oscar

Partido regular dos de Manolito que non xogou un dos seus mellores choques. Comezaba xa co golazo aos 10 minutos dos visitantes ante un Soneira que saía un pouco durmido e que tardou en collerlle o ritmo ao partido. Foise metendo no choque é á media hora os locais tiñan unha boa doble ocasión, cun tiro de Triñanes que para o porteiro e o reixeite lle cae a Basti que tira a “bocajarro” para o que o porteiro faga outro paradón.

Así chegaría o descanso cun mellor piloño plantado no campo. Empezaría a segunda co Soneira indo polo partido xogando máis arriba pero nunha contra, nun balón ás costas da defensa, Anxo sale co xeonllo por diante e alcanza ao dianteiro sinalando penalti. Pero puido parar o penalti Anxo e deixar o partido aberto con aínda 40 minutos por diante.

O Soneira tiñas as mellores ocasións pero non era quen de definilas, como un tiro de Javi rozando o longueiro. E cando máis preto estaba o empate, chegaría o segundo do Piloño, tras un centro chut que se envelena e sorprende a Anxo. Aínda puido recurtar o Soneira, cunha chegada por banda de Figueroa, asentado como referencia no lateral dereito con gran recorrido, e unha internada de Basti, pero non chegaría o gol soneirán e o Piloño levou un excesivo premio con dous golazos dos que non soen entrar.

Esteirana - Villestro (0-2)

• ESTEIRANA: Ramón, Code, Simón, Dani, Sui, Serrano, Martín (Andel, min.65), Adrián (Alberto, min.50), Álex, Kike Paluca e Róber Pladur.
  • Goles: 0-1, min.65; 0-2, min.88: de penalti.
  • Expulsión: un xogador visitante no min.55.

Chegaba o líder á Salina, pero polo visto no campo non se sabía quen era o primeiro e que o último da táboa. De ti a ti xogou o cadro de Pedrosa a todo un Villestro, pero a mala sorte e a falta de acerto impediu que sumaran puntos necesarios para seguir soñando coa permanencia, que ten aínda a 3 partidos.

Non pode perdoar tanto o cadro blaugrana se quere manter a categoría. Na primeira metade os visitantes non tiveron nin unha soa ocasión, mentres que os locais dispuxeron de 4 moi claras: un man a man de Álex Rama, un tiro de Martín dende fóra da área que atalla o porteiro e dous tiros lonxanos de Kike que se marcharon preto do pau.

A segunda se puña de cara ca expulsión dun xogador visitante aos 10 minutos, e aí Rober Pladur e Kike tiveron un par de accións na liña de gol que non entraron de milagre. E case que na seguinte xogada, córner visitante, un rexeite e subía o inxuto 0-1 ao marcador.

Seguía apretando a Esteirana que non baixou os brazo, pero non conseguíu facer demasiado dano neses últimos minutos nos que o líder soubo nadar e gardala roupa. Nunha contra xa ao final, forzaron un penalti para facer o segundo e definitivo tanto.

Malpica - Flavia (3-1)

11 Veterano do Malpica ante o Flavia-Foto-Luis POrto
  • MALPICA: Pombo; Adrián (Cristian Villar, min.65), Marcos Amado, Pablo Díaz, Rancaño, Baba, Fernando Varela, Esteban, Cololo (Diego Alonso, min.76), Joel Pereiro (Petís, min.73) e Martín Mara (Pilo, min.69).
  • Goles: 1-0, min.46: Martín Mara aproveita o rexeite do porteiro a tiro de Cololo; 2-0, min.60: Cololo con picardía; 3-0, min.61: Martín Mara a centro de Esteban; 3-1, min.89.
  • Expulsión: un xogador visitante no min.80.
Cololo-pelexou-todos-os-balons-no-Malpica-Foto-Wash-Calvo

Tras 3 derrotas seguidas chegaba o Malpica á Pedra Queimada, pero non espertou ata o segundo tempo. Así e todo confirmou que quere encarrilar a permanencia un ano máis en 1ª rexional conseguindo tres puntos diante dun rival directo.

En canto ao partido foi entretido porque os dous equipos buscaron a área rival. Despois dunha primeira na que os locais non puideron superar a presión dos padroneses, o equipo de Baña, encarrilou o choque ao primeiro minuto da segunda parte. A dianteira malpicán con Mara, Esteban e Cololo mostrouse tremendamente efectiva pese a ausencia por lesión de Cheo, e en apenas 15 minutos metían o partido un 3-0 que o deixaba sentenciado.

Por unha vez viuse unha arbitraxe casi que perfecta. A única xogada conflictiva, penalti a Baba por falta clara, sacouna fora da área por indicación errónea do seu linier. No resto de xogadas estivo moi acertado.

Corme - Baio (2-2)

Imaxe do Corme-Baio-Foto-Santi Soneira
  • CORME: Suso, Dani, Pandi, Adolfo, Brais, Sergio Sueiro, Diego, Adrián Doldán (Toniño, min.74), Juan Chans (Jose, min.77), Lucas e Alejo.
  • BAIO: Manuel, Yago (Saleta, min.82), Porto, Mario, Jose (Rubio, min.16), Norber, Fachal, Brais, Martín, Christian (Ramón, min.89) e MC.
  • Goles: 0-1, min.30: MC de penalti sobre Cristian; 1-1, min.53: Suso, o porteiro cormelán, de porta a porta; 2-1, min.70: Alejo tras outro saque longo de Suso; 2-2, min.85: Porto dende fóra da área.
Neboa no Cairo para o Corme-Baio-Foto-Fin Lema Afeccion do Baio no Cairo-Foto-Santi Soneira Parroquia cormela no Cairo ante o Baio-Foto-Edu Cambon

Partidazo este novo derbi costeiro da 1ª. E poderíase dicir que foi un empate xusto no Cairo entre dous grandes equipos que deixaron momentos de gran fútbol aos centos de espectadores que ateigaban o campo cormelán para este histórico derbi costeiro en 1ª. Se ben foi ao Corme ao que peor lle soubo o punto, pois ademais de estar máis necesitado na táboa, foi o que rematou con máis ímpetu e o foi o que tivo a vitoria máis preto nos minutos finais.

Os dous equipos tiveron ocasións parellas e o tempo foi clave para o devir do choque. Na primeira, co vento a favor, o Baio estivo máis incisivo e MC tivo a mellor ocasión enviando un balón ao pau. O Baio adiantábase á media hora cun gol de MC dende os 11 metros.

Na segunda, cambiaron as tornas e co vento, o Corme foi case un vendabal e apretou, tendo máis preto a vitoria no último terzo de partido, e viu como o colexiado lle anulaba un tanto no desconto. Antes pasaron moitas cousas, como o protagonismo, en ataque, do meta Suso. Corrían o minuto 53 cando un saque longo do meta cormelán, pegaba un bote alto e sorprendía a Manuel, subindo o empate ao marcador cun de case 90 metros.

Lesion do xogador Baies Jose Antonio Cruz-Foto-Santi Soneira

Pouco despois, e tras un par de accións boas de MC rexeitadas polo protagonista da tarde, outro saque longo de Suso, con intención, era recollido en velocidade por Alejo para facer o 2-1, e aí parecía que o Corme tiña os puntos case no peto. Pero quedaban 5 minutos cando Porto armaba a perna dende fóra da área e facía o empate final. Aínda lle quedaron forzas ao Corme para ir pola vitoria, pero o seu tanto, xa no 49, era anulado polo colexiado.